Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2020 14:55
Čas čtení 0:50
Daniel Mikolášik

V čínském zábavním parku shodili prase na laně z 68metrové věže. Zvrácený bungee jumping řeší i PETA

NEWS
Uložit Uložené

Park je nyní terčem kritiky.

V čínském zábavním parku ve městě Čonging se rozhodli zaujmout návštěvníky skutečně zvrácenou atrakcí. Bezbranné prase shodili na pružném laně z 68metrové věže v rámci aktivity známé jako bungee jumping. Vedení tímto způsobem chtělo nalákat turisty a zpopularizovat novou atrakci, avšak dost nešťastným způsobem.

Doporučeno
Zakrvácené a roztrhané tělo ovečky symbolizovalo protest aktivistů PETA proti průmyslu s vlnou Zakrvácené a roztrhané tělo ovečky symbolizovalo protest aktivistů PETA proti průmyslu s vlnou 13. června 2019 14:44

Jak informuje stanice BBC, záznam „kaskadérského kousku“ okamžitě spustil vlnu pobouření. Lidé na sociálních sítích totiž nevěřili vlastním očím a okamžitě odsoudili praktiky zábavního parku, který je nyní terčem kritiky

Na videu je vidět, jak prase zavázané o tyč nejprve nesou dva muži na vrchol věže, později ho přivážou na bungee lano a shodí z mohutné výšky. V některých záběrech je dokonce slyšet, jak bezbranné zvíře kvílí.

Lidé ve svých statusech a komentářích pod videem kritikou rozhodně nešetřili. Park se k celé věci už stihl vyjádřit. Vedení tvrdí, že kritiku přijímá. „Upřímně přijímáme kritiku a rady od lidí na internetu a omlouváme se veřejnosti. Zlepšíme náš marketing, abychom návštěvníkům poskytli lepší služby,“ píše se v prohlášení zábavního parku.

Sadistické zacházení s živým tvorem odsoudila i známá organizace PETA, která bojuje za práva zvířat. Čin označila za „týrání zvířat v nejhorší podobě“. „Prasata přeci zažívají bolest a strach stejně jako lidé. Toto nechutné PR by mělo být nezákonné,“ řekl pro BBC Jason Baker, jeden z viceprezidentů PETA.

Domů
Sdílet
Diskuse