Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2020 18:04
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

V barrandovských filmových ateliérech hořelo, video zachycuje hustý černý dým

NEWS
Uložit Uložené

Na místo musela dorazit i chemická jednotka hasičského sboru.

V Praze 5 ve středu hořely filmové ateliéry. Jednalo se o požár skladu, ve kterém byly uskladněny stavební materiály a kulisy. Hasiči museli po automobilovém žebříku vyprošťovat 5 osob, jež se kvůli kouři musely podrobit zdravotní prohlídce přivolané záchranné služby. Hasiči o incidentu informovali na svém Twitteru.

Doporučeno
V tunelu Blanka hořelo Lamborghini. V obou směrech byl pozastaven provoz V tunelu Blanka hořelo Lamborghini. V obou směrech byl pozastaven provoz 16. ledna 2020 18:01

Hasičský záchranný sbor dostal zprávu o požáru skladu s kulisami po třetí hodině odpolední. Na Kříženeckého náměstí se nakonec sjelo šest jednotek hasičů, s nimiž dorazila i chemická jednotka. „Jedná se o požár v podzemním podlaží. Zásah zatím probíhá na 4 vodní proudy C a pomocí výškové techniky probíhá záchrana osob z objektu,“ informovali skrze Twitter.

Záchranné složky pátraly po lidech, kteří by se mohli v budově nacházet. Nakonec zachránili pět osob, které před ohněm utekly na střechu. Další osoby by v objektu být neměly. „Díky počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Požár se nešíří, ale je náročné budovu odvětrat. Vyšetřovatel příčin požárů provádí průzkum v dýchací technice," informovali hasiči.

Sklad stále hoří. Hasiči mají problém s odvětráváním. Kdy a jak se povede oheň uhasit, se neví. Záchranáři nyní zkoumají podzemní prostory i přilehlý objekt ke skladu.

Filmové ateliéry mají na požáry smůlu. Naposledy v nich velký požár zasáhl filmové městečko, kam museli vyrazit nejen hasiči, ale také i policisté. Na místo musel být přivolán také vrtulník. Incident, který se odehrál v srpnu 2016, nakonec udělal škody ve výši 100 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse