Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2020 21:52
Čas čtení 0:37
Jakub Paulík

Čínské město, odkud se začal šířit virus, zastavilo veřejnou dopravu. Hlášeno je 17 obětí

NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Úřady se snaží zabránit dalším nákazám.

Čína musela kvůli šířícímu se viru 2019-nCoV zastavit veřejnou dopravu ve Wu-chan. Tichý zabiják si dosud vyžádal už 17 obětí a dostal se až do USA. Lidem, kteří žijí ve Wu-chan, doporučili, aby se vyhýbali velkým davům a minimalizovali svou účast na veřejných shromážděních, píše BBC.

Pro podezření nakažením 2019-nCoV podle The Moscow Times nedávno také hospitalizovali dvě osoby v ruském Petrohradě, které přiletěly z Číny. Přítomnost viru v jejich těle však nebyla zatím oficiálně potvrzena.

Doporučeno
Nebezpečný čínský virus, který zabil už 9 lidí, se dostal do USA Nebezpečný čínský virus, který zabil už 9 lidí, se dostal do USA 22. ledna 2020 7:46

Smrtelný čínský virus napadá dýchací systém jedince a přenáší se z člověka na člověka. V případě nakažení je proto nutná izolace. Předpokládá se, že se virus začal šířit z tržiště v čínském Wu-chan. 2019-nCoV pochází ze stejného rodu jako SARS, na který v letech 2002 až 2003 zemřely stovky lidí.

Pohotovostní výbor Světové zdravotnické organizace (WHO) v Ženevě zvažuje, zda jsou globální rizika natolik velká, aby virus označili za mezinárodní hrozbu pro veřejné zdraví tak, jako tomu bylo u eboly či prasečí chřipky.

Domů
Sdílet
Diskuse