Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 12:37
Čas čtení 0:42
Daniel Mikolášik

V Austrálii se zřítilo hasičské letadlo, o život přišli tři lidé. Úřady připisují nehodu aktuálním požárům

NEWS
Uložit Uložené

K tragické nehodě se vyjádřila i premiérka Nového Jižního Walesu, státu, který je požáry zasažen nejvíce.

Jižně od hlavního města Austrálie Canberry se zřítil letecký tanker, kterým hasili lesní požáry sužující zemi. Havárii letadla nepřežily tři osoby amerického původu. Šlo o letoun typu C-130 Hercules patřící americké společnosti Coulson Aviation.

Jak informují The New York Times, záchranáři v troskách letadla nenašli nikoho živého. Počet obětí, jakož i samotnou nehodu, potvrdila také premiérka Nového Jižního Walesu Gladys Berejiklian. Letecký tanker havaroval v zasněžených horách asi 70 kilometrů od Canberry.

Doporučeno
Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) Dobrovolný hasič v Austrálii: Byl jsem ochoten ztratit svůj dům při záchraně domů jiných lidí (Rozhovor) 8. ledna 2020 9:46

Australská policie i úřad pro bezpečnost připisují nehodu aktuálním požárům. V hlavním městě kvůli nim dokonce uzavřeli letiště pro případ, že by se oheň dostal i tam. Úřady také vyzvaly lidi žijící na předměstích, aby se ukryli nebo úplně opustili domovy.

Oběti byly okamžitě identifikovány. Shane Fitzsimmons, komisař z hasičského sboru uvedl, že se na palubě nacházeli zkušení hasiči. „Naše srdce jsou se všemi pozůstalými, kteří se trápí ztrátou tří pozoruhodných a velmi respektovaných hasičů, kteří své práci odevzdali několik desetiletí svého života,“ vyjádřil úctu na tiskové konferenci.

Domů
Sdílet
Diskuse