Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 13:51
Čas čtení 1:08
Dominik Vetrák

Agenta Smithe v Matrixu 4 neuvidíme. Hugo Weaving vysvětluje, proč se nevrátil ani jako Red Skull v Avengers: Endgame

FILMY A SERIÁLY MATRIX 4
Uložit Uložené

Hugo Weaving dává od blockbusterů ruce pryč, i když ne tak úplně z principu.

Nezapomenutelnou, nedílnou a vynikající složkou trilogie Matrix je nepochybně Agent Smith a jeho rozšiřující se virus. Hugo Weaving byl v roli démonický a v očích zřejmě každého diváka i nenahraditelný.

Bohužel, v Matrixu 4 se neobjeví. Prozradil to v rozhovoru pro Time Out. Koncem ledna začíná v Londýně hrát ve hře The Visit, která ho k hlavnímu městu Anglie připoutá až do konce května. Matrix 4 se však začne natáčet už v nejbližších měsících.

Hugo zmiňuje, že nejprve dostal nabídku pro hru The Visit. Nějaký čas poté přišla i zpráva od Warneru zahrát si Agenta Smithe v připravovaném čtvrtém díle. Obě chtěl udělat, a tak na pracovním rozvrhu dělali 2 měsíce.

Nakonec přišli do bodu, kdy by stíhal oba projekty. Byl v kontaktu s režisérkou Lanou Wachowski, ale rozhodla se, že takový kalendář nebude fungovat. Následně se dohodli na nových termínech, ale i tak změnila názor a rozhodli se pokračovat bez Huga.

Doporučeno
10 zajímavostí, které jsi (možná) nevěděl o Matrixu 10 zajímavostí, které jsi (možná) nevěděl o Matrixu 17. června 2018 4:17

Problémy tak začaly s nabitým programem herce, ale ten dal očividně přednost Matrixu. Nakonec se však režisérka rozhodla vyprávět příběh bez něj. Buď se bude upravovat scénář, nebo dostane Agent Smith nový vzhled. Ten by se dal snadno vysvětlit tím, že se aktualizoval, aby předešel úplnému zániku.

Je to Matrix, řešení bude pro scénáristů milion. V každém případě, je to velká škoda, protože dynamika, jakou na plátna společně s Keanu Reevesem přiváděl, je nezaměnitelná.

Weaving zároveň prozradil, proč se v Avengers: Infinity War a Endgame nevrátil jako Red Skull (roli ztvárnil v Captain America: First Avenger). Šlo hlavně o peníze. Podle jeho slov mu nabídli ještě méně než za First Avenger a také šlo o nahrávání dialogu a ne až tak velkou roli. Weaving se rozhodl, že mu to za to nestojí, a tak ho nahradil Ross Marquand.

Domů
Sdílet
Diskuse