Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 16:00
Čas čtení 0:41
Antonín Havlík

Požár ve Vejprtech měli zavinit tři klienti. Ředitel nechce prozradit jejich identitu, prý aby zabránil lynči

NEWS
Uložit Uložené

Osm mrtvých a 29 zraněných. Požár měli podle vedení způsobit tři klienti.

Ředitel ústavu ve Vejprtech Viktor Koláček pro Deník N připustil, že nedělní tragický požár, při kterém zemřelo osm lidí, má na svědomí jeden z klientů centra. Nemělo jít o technickou závadu, pár konfliktů s ohněm se prý stalo již dříve. Po propuknutí požáru měli uniknout oknem.

Koláček informoval, že tito pravděpodobní viníci byli již převezeni do psychiatrické léčebny. Byli s nimi i v minulosti určité problémy. Oficiálně po pachateli momentálně stále pátrá policie, která případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Požár ve Vejprtech měli zavinit tři klienti. Ředitel nechce prozradit jejich identitu, prý aby zabránil lynči
Zdroj: Hasiči ČR
Doporučeno
Na oběti požáru ve Vejprtech se ve veřejné sbírce vybralo už téměř 200 tisíc korun Na oběti požáru ve Vejprtech se ve veřejné sbírce vybralo už téměř 200 tisíc korun 23. ledna 2020 14:15

V podezření jsou klienti ve věku 20, 40 a 47 let. Koláček jejich identitu nechce prozrazovat a umístěním do léčebny je chrání před lynčem. „Klienti, které jsme vytipovali jako možné žháře, měli již dříve konflikty s personálem. Samozřejmě to ale nevíme jistě, to musí vyšetřit policie,“ řekl deníku. Potvrdil, že muži měli společný pokoj naproti tomu, ve kterém požár propukl

Město Vejprty již založilo transparentní účet, kam mohou lidé posílat své peníze. Výtěžek má jít na opravu domu a také obětem požáru. Ředitel chce zavést i nezbytná opatření, která zaměstnance poučí o tom, co v případě otevřeného ohně dělat. 

Domů
Sdílet
Diskuse