Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 15:05
Čas čtení 0:39
Antonín Havlík

Ve Wu-chanu, kde se šíří smrtelný koronavirus, jsou i dva čeští studenti. Nesmí pryč, město je uzavřeno

NEWS
Uložit Uložené

Čínské město Wu-chan je uzavřené. Ven nesmí ani dva čeští studenti, kteří se momentálně ve městě nacházejí.

Čínské město Wu-Chan, které je momentálně zasaženo smrtelným koronavirem, je v karanténě – tedy uzavřené. Z jedenáctimilionového města nesmí nikdo vycestovat, uzavřena byla i tamní veřejná doprava. Jak ve čtvrtek upozornil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), ve Wu-Chanu se momentálně nachází i dva čeští studenti.

„Až do odvolání doporučujeme necestovat do čínského města Wu-chan kvůli koronaviru. Pokud jedete do Číny, vyhýbejte se místům, kde se shromažďuje větší množství lidí, a maximálně dbejte na hygienu. Ve Wu-chanu jsou aktuálně dva čeští studenti, jsou v pořádku a jsme s nimi v kontaktu,“  napsal na Twitter ministr Petříček.

Ve Wu-chanu, kde se šíří smrtelný koronavirus, jsou i dva čeští studenti. Nesmí pryč, město je uzavřeno
Zdroj: AP/TASR
Doporučeno
Čínské město, odkud se začal šířit virus, zastavilo veřejnou dopravu. Hlášeno je 17 obětí Čínské město, odkud se začal šířit virus, zastavilo veřejnou dopravu. Hlášeno je 17 obětí 22. ledna 2020 21:52

Ministerstvo zahraničních věcí dále upozorňuje na to, aby lidé odložili cestu do tohoto čínského města. Kromě městské dopravy bylo uzavřeno také letiště. „Při pobytu v Číně doporučuje MZV dbát zvýšené opatrnosti, zvýšené hygieny, nezdržovat se v místech s velkou koncentrací osob, nenavštěvovat tržnice a používat preventivně ústní roušky,“ píše ministerstvo.

Doporučuje, aby se každý registroval do systému DROZD. V případě nouze má český občan kontaktovat nouzovou linku Velvyslanectví ČR v Pekingu: +86-139-1175-2207. Virus už zabil 17 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse