Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2020 16:29
Čas čtení 1:24
Martin Mičuda

Nové Suzuki Jimny hlásí obrovský úspěch, přesto je jeho působení v Evropě ohroženo

Nové Suzuki Jimny hlásí obrovský úspěch, přesto je jeho působení v Evropě ohroženo
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.globalsuzuki.com/automobile/lineup/jimny/index.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">globalsuzuki.com</a>
TECH
Uložit Uložené

„Lidové G“ to nebude mít navzdory obrovské poptávce snadné.

Na prstech jedné ruky bychom mohli spočítat automobilové novinky posledních let, které zaznamenaly po vstupu na trh takovou senzaci jako nové Suzuki Jimny. Jistě, nejde zdaleka o žádnou masovku, malý offroad okouzlil nejen odbornou, ale i laickou veřejnost tak, jak asi nikdo nečekal. Obzvláště v dnešní době, kdy nefalšované terénní počiny válcují SUV.

Velký zájem proto na sebe nenechal dlouho čekat, ukazuje se však, že s novým Jimny to nakonec až tak růžové nebude. Prvním problémem je, že v současnosti poptávka velmi převyšuje nabídku – jednotliví dealeři okamžitě vyprodali skladové zásoby a čekací lhůty převyšují jeden rok! Nejde přitom jen o problém lokálních trhů, ale i ten mateřský, neboť tamní závod nestíhá novinku z kapacitního důvodu vyrábět.

Zpět
Sdílet
Diskuse