Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2020 17:15
Čas čtení 0:42
Jakub Paulík

Captain Marvel by měla hrát homosexuální černoška, žádají lidé. Petici proti Brie Larson podepsalo téměř 30 000 lidí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak tvůrci petice zdůvodňují své požadavky?

Herečka Brie Larson jako Captain Marvel patří určitě mezi nejvíce kritizované osobnosti univerza Marvelu. Podle Kevina Feigeho však bude právě její postava v další fázi marvelovek jednou z nejhlavnějších. S Larson ale podle jisté petice není spokojeno více než 27 tisíc diváků, kteří žádají, aby herečka odstoupila. Místo ní požadují homosexuální ženu černé pleti.

Autor petice ve svém textu zmiňuje, že by se Brie svým odstoupením od role mohla prokázat jako pravý spojenec sociální spravedlnosti. Nepředkládá však žádné racionální důvody, proč by se postavy měla ujmout právě homosexuální černoška.

Doporučeno
Marvel pracuje na Captain Marvel 2. Pokračování vytvoří zcela nový tým a zřejmě dorazí do kin až v roce 2022 Marvel pracuje na Captain Marvel 2. Pokračování vytvoří zcela nový tým a zřejmě dorazí do kin až v roce 2022 23. ledna 2020 18:20

Jistě, zmiňovanou sociální spravedlností zřejmě odkazuje na malý počet superhrdinek tmavé pleti. S takovým odůvodněním však při výměně Larson zřejmě nepochodí. Je vysoce nepravděpodobné, že by na podobnou petici studio Marvel někdy v budoucnu reagovalo.

Captain Marvel si u kritiků z Rotten Tomatoes vysloužila hodnocení 6,8/10 a diváci snímku v průměru udělili 2,93 z 5 bodů. Film tedy určitě nepatří mezi nejlépe hodnocené počiny Marvelu. Kromě toho byl označen za snímek s největším počtem chyb za rok 2019. Těch mělo být podle přepočtu portálu MovieMistakes.com až 59. Na druhém místě se za Captain Marvel nachází Avengers: Endgame.

Domů
Sdílet
Diskuse