Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 7:07
Čas čtení 2:08
Viktor Kniš

Pro Michaela Jordana byl Kobe Bryant jako mladší bratr, LeBron se neubránil slzám. S legendou se loučí i Kanye West, Messi či Obam

NEWS
Uložit Uložené

Nejen sportovní kapacity nejvyššího kalibru se loučí s basketbalovou legendou.

Tragický pád helikoptéry, v níž zahynul 41letý basketbalista Kobe Bryant, jeho 13letá dcera a další lidé, stále nemá jasné vysvětlení. Zatímco záchranné složky a vyšetřovatelé pracují na objasnění nehody, fanoušci i známé osobnosti veřejně vyjadřují svůj smutek a na sociální sítě přidávají příspěvky, v nichž na legendárního sportovce vzpomínají.

S Kobem Bryantem se loučí celý svět včetně nejuznávanějších kolegů z oboru, ale i mnozí další, se kterými se měl možnost během svého života poznat. Michael Jordan, Lebron James, Kanye West, Barack Obama, ale i celé týmy NBA mu vzdávají obrovskou poklonu. Krátce po pádu stroje měl začít zápas mezi Denver Nuggets a Houston Rockets. Hráči uctili svého bývalého kolegu minutou ticha.

Doporučeno
Kromě Kobeho Bryanta zahynula v helikoptéře i jeho 13letá dcera Kromě Kobeho Bryanta zahynula v helikoptéře i jeho 13letá dcera 26. ledna 2020 23:07

Fotbalista Messi ve španělštině napsal, že nemá slov, zároveň mu bylo velkým potěšením se s Kobem setkat. Považuje ho za génia.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi),

Michael Jordan vydal oficiální vyjádření, v němž konstatoval, že je z této zprávy šokován. Kobe Bryant byl pro něj jako mladší bratr. Kromě toho, že ho považoval za kreativního a soutěživého hráče, ho zároveň vnímal jako dobrého otce.

I Kanye West vzdal legendárnímu basketbalistovi hold. Na Twitter napsal, že se modlí za pozůstalé a oceňuje to, jakým způsobem Kobe žil a jakou inspiraci kolem sebe rozdával.

Krátce po havárii se objevilo i video, na kterém LeBron James hledá oporu v nejbližších poté, co se dozvěděl nešťastnou zprávu. Není tajemstvím, že k sobě měli s Kobem blízko, ostatně i poslední Tweet, který zesnulý 41letý hráč napsal, byl věnován právě gratulaci LeBronovi za to, že ho dokázal překonat v počtu bodů.

Soustrast vyjádřil manželce a pozůstalým členům rodiny i bývalý prezident Spojených států Barack Obama. Konstatoval, že ztráta dcery je ještě mnohem více bolestivá pro každého rodiče.

Neymar na Twitteru napsal, že jde o smutný sportovní den. Obzvláště smutný je však pro rodinné příslušníky a přátele.

V krátkosti se vyjádřil i blízký Kobeho kamarád Tiger Woods. To, co si na něm pamatuje nejvíce, je to, jak dokázal být zapálený pro soutěživost a zároveň byl vždy odhodlaný vyhrát. Nešťastná zpráva ho šokovala během turnaje a už samotné video napovídá, že se skutečně tragickou zprávu dozvěděl teprve před pár minutami

Domů
Sdílet
Diskuse