Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 10:35
Čas čtení 0:57
Antonín Havlík

AKTUALIZOVÁNO: Anonym nahlásil další bombu na VŠE. Škola byla evakuována

NEWS
Uložit Uložené

Další oznámení exploze na VŠE.

V pondělí ráno Studentské listy Vysoké školy ekonomické na svém redakčním mailu opět našly zprávu o anonymním hlášení bomby. Nálož by podle informací studentských listů měls explodovat v 17:OO.

Škola tak čelí již třináctému útoku v řadě a pátému v tomto zimním semestru 2019/2020. Bomba se v minulých případech nikdy nenašla. O hrozbě informovaly na svých facebookových stránkách přímo Studentské listy. „Dnes jsme opět obdrželi e-mail, který informuje o explozi bomby v prostorách VŠE na Žižkově,“ píší správci stránky.

Anonym nahlásil další bombu na VŠE. Už po třinácté
Zdroj: DANIEL HAMERNIK/Wikimedia Commons
Doporučeno
Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý 18. ledna 2020 15:18

Studentské listy v minulosti spolu s oficiálním e-mailem školy informaci o výbuchu bomby opakovaně dostávaly. Redakce momentálně zjišťuje další informace od školy, není jasné, jak v dnešním případě bude postupovat.

VŠE na svých oficiálních stránkách zatím nic bližšího neuvádí. Kdo zřejmě je anonymním útočníkem a proč tak dobře uniká policii i škole, jsme se zaobírali v našem předchozím článku i podcastu.

„Na e-mail školy nic nepřišlo, přišlo to na ilist (zpravodajský server studentů Vysoké školy ekonomické, pozn. red.) a momentálně o dalších krocích rozhoduje policie. Oficiálně se zatím neevakuuje. Policie to řeší a my čekáme na jejich vyjádření,“ potvrdila REFRESHERu informaci o hlášení bomby tisková mluvčí Martina Mlynářová. Škola momentálně zvyšuje bezpečnostní opatření v areálu VŠE.

AKTUALIZOVÁNO (16:10): Areál VŠE byl kvůli nahlášené bombě dle nařízení Policie ČR evakuován. Školu čeká uzavření od 16:00 do 17:30 hodin. „Ohledně případných zkoušek/testů v tomto čase se prosím řiďte pokyny svých vyučujících,“ píše v tiskové zprávě VŠE.

AKTUALIZOVÁNO: Anonym nahlásil další bombu na VŠE, potvrzuje škola. Už po třinácté

Doporučeno
Podcast: Hrozby bombou na VŠE. Jaký je profil pravděpodobného viníka, jak si mění IP adresy a co píše v e-mailech? Podcast: Hrozby bombou na VŠE. Jaký je profil pravděpodobného viníka, jak si mění IP adresy a co píše v e-mailech? 23. ledna 2020 14:54
Zpět
Sdílet
Diskuse