Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 18:02
Čas čtení 0:39
Antonín Havlík

V únoru bude v Česku vyhlášen státní smutek. Na počest zesnulého senátora Kubery

NEWS
Uložit Uložené

Státní smutek bude v České republice vyhlášen na 3. února.

Úřad vlády na svém Twitteru v pondělí informoval, že chce uctít památku zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery státním smutkem.

Ten byl stanoven na 3. února. Bude to znamenat, že na úředních budovách budou vyvěšeny vlajky na půl žerdi. Prezident Miloš Zeman mu chce navíc udělit nejvyšší státní vyznamenání, tedy Řád bílého lva.

Doporučeno
Během minulých státních smutků nejezdilo MHD a rádio vysílalo ticho. Česko truchlilo za 11. září, smrt Havla a teď i Gotta Během minulých státních smutků nejezdilo MHD a rádio vysílalo ticho. Česko truchlilo za 11. září, smrt Havla a teď i Gotta 12. října 2019 10:56

Kubera zemřel nečekaně v pondělí dopoledne poté, co zkolaboval ve své kanceláři a pak ho odvezli do nemocnice. Bylo mu 72 let. Dlouholetému reprezentantovi ODS se dostalo pocty státního smutku stejně jako Karlu Gottovi, který zemřel v říjnu 2019, přičemž státní smutek byl vyhlášen 12. října.

Předtím se státní smutek týkal bývalého prezidenta Václava Havla, který dostal třídenní poctu trvající od 21. do 23. prosince 2011. O tom, co přesně to v minulosti znamenalo pro občany Česka, jsme psali v předchozím článku.

Domů
Sdílet
Diskuse