Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 17:17
Čas čtení 1:00
Antonín Havlík

Aktualizováno: Další podezření na koronavirus v Česku. V Moravskoslezském kraji evidují další případ

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Další podezření na koronavirus, tentokrát z Moravskoslezského kraje.

Teplota, kašel, nedávná cesta z Číny. Po pondělním prvním podezření na koronovirus v Kroměřížské nemocnici se objevuje další, tentokrát na Ostravsku. Týká se ženy, která před několika dny přiletěla z Číny. Dojela za svou babičkou na prázdniny. Potvrdila to ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje Pavla Svrčinová.
 
„Je to jedna pacientka z neděle z večera, která je v domácí izolaci. Přiletěla před 11 dny z Číny. Byla tam teplota, kašel. Dneska ráno byly odvezeny vzorky do Státního zdravotního ústavu,” řekla Svrčinová. Výsledky analýzy těchto vzorků budou mít lékaři stejně jako v předchozím případě v úterý.

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

Na nákazu už ve světě zemřelo 80 lidí. Nakažených je k 2,8 tisícům

České ministerstvo zahraničí důrazně varuje před cestami do Číny a těm, kdo tam již pobývají, doporučuje vyhýbat se místům, kde se objevuje větší počet lidí, zvýšenou hygienu a používání roušek přes ústa. 

Aktualizace 18:30: Hygienici v Moravskoslezském kraji evidují další podezření na nákazu koronavirem. Jedná se o muže z Opavska ve věku přes 30 let. V Česku je už tři týdny.

Aktualizace (28.1. – 9:51): Případ muže na Opavsku se nakonec nepotvrdil.

Zpět
Sdílet
Diskuse