Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 13:58
Čas čtení 5:34
Viktor Kniš

Upadl do temnoty a zrušil čtvrtmiliardové turné. Justina Biebera zachránily Hailey a Ariana

Upadl do temnoty a zrušil čtvrtmiliardové turné. Justina Biebera zachránily Hailey a Ariana
Zdroj: Justin Bieber/YT
HUDBA
Uložit Uložené

Čtyřdílný dokumentární seriál o Justinovi Bieberovi odhaluje, jak se z úplného dna dostal zpět na vrchol.

Raketová kariéra Justina Biebera vyvrcholila vydáním alba Purpose a následným turné, které po 141 odehraných koncertech v červenci 2017 přerušil bez udání důvodu. Sice vydělal více než čtvrt miliardy, jeho nejbližší však žili s vědomím, že duševně padl na absolutní dno. Žil v temnotě a nikdo netušil, co bude dál a jestli se ještě někdy vrátí.

 

„Do svých 20 let jsem udělal každé špatné rozhodnutí, na jaké můžeš pomyslet“ vzpomíná v jednom ze starších příspěvků Bieber. Přiznal, že bral tvrdé drogy a choval se neuctivě k ženám. Nebojí se říci, že i zisk prvních milionů v třinácti letech měl na jeho duševní zdraví fatální následky.

Doporučeno
Justin Bieber se nebude věnovat hudbě. Chce být dobrým otcem, album vydá, až vyřeší své psychické problémy Justin Bieber se nebude věnovat hudbě. Chce být dobrým otcem, album vydá, až vyřeší své psychické problémy 27. března 2019 9:46

To, co způsobilo jeho psychické problémy, se dá vysvětlit i chemicky. Člověk na pódiu před desítkami tisíc velmi oddaných fanoušků zažívá velké návaly dopaminu, což způsobuje emocionální výkyvy. S těmi se následně umělec musí vyrovnávat, ne vždy to však dopadne dobře a někdy se stane, že standardní level dopaminu, který má člověk v těle, už jednoduše nezpůsobuje nadšení a radost.

Upadol do temnoty, zrušil štvrťmiliardové turné a bojoval aj s tým, že je človekom. Justina Biebera zachránili Hailey a Ariana
Zdroj: Justin Bieber/YT

To, jak se dostal z nejhoršího, zahodil myšlenky na sebevraždu a připravil avizované album Changes, mapuje nová dokumentární série. Všechny čtyři části si můžeš prohlédnout již nyní v případě, že si zaplatíš streamovací službu YouTube Premium. My jsme se na všechny části podívali podrobněji

Dokumentární série je pro všechny fanoušky zárukou husí kůže. Jeho kamarádi a spolupracovníci mluví o tom, jak ho více než půl roku viděli ve stavu, ze kterého jim málem puklo srdce. Jeho manželka Hailey Baldwin zároveň prozrazuje informace, jaké může vnímat jen člověk, který s Justinem strávil polovinu života.

Obzvláště tímto dokumentárním filmem smetl ze stolu všechny dohady o tom, že je vyfabrikovanou hvězdou, za níž stojí mediální dům schopný připravit mu skladby na míru.

Ariana Grande v Justinovi Bieberovi zapálila chuť tvořit

V březnu 2019, necelé dva roky od zrušeného Purpose tour, Justin fanouškům potvrdil, že hudbu na jistý čas odkládá na vedlejší kolej a než nevyřeší své psychické problémy, nebude se jí věnovat. Přibližně měsíc nato se poprvé od pauzy postavil na pódium díky Arianě Grande, která ho vytáhla během své show na festivalu Coachella. Před 200 tisíc fanoušky zazpíval svůj největší hit a zjevně nabitý emocemi oznámil, že vydá album.

Upadol do temnoty, zrušil štvrťmiliardové turné a bojoval aj s tým, že je človekom. Justina Biebera zachránili Hailey a Ariana
Zdroj: Justin Bieber/YT
Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 79926 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který klíčový moment Justina přesvědčil, aby se vrátil k hudbě;
  • jak Justin Bieber tvoří;
  • co Justin odhalil o chystaném albu;
  • kdo jsou nejdůležitější lidé v Justinově hudební kariéře;
  • jak vypadalo Justinovo úplně první setkání s Hailey.
Domů
Sdílet
Diskuse