Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2020 12:15
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

Monstrum od Mercedesu stanovilo nový světový rekord. Výš se s autem nikdo předtím nedostal

Monstrum od Mercedesu stanovilo nový světový rekord. Výš se s autem nikdo předtím nedostal
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Extreme-off-road-Unimog-U-5023-trucks-assist-an-expedition-team-in-Chile-and-even-set-the-world-altitude-record-at-6694-metres.xhtml?oid=45412983&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=5" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Dva speciální Unimogy mají za sebou pozoruhodné dobrodružství.

Víceúčelový model Unimog, který Mercedes-Benz světu přináší již dlouhá léta, je v současné podobě používaný v různých údržbářských nebo záchranných složkách. Ostatně, jeho všestranné využití, velké portfolio nabízených verzí, výborné terénní vlastnosti či kvalitní německá technika jsou jednoduše osvědčeným receptem.

Nemalá obliba pochází i z řad expedičních výprav, kde aktuálně zaznamenali dva upravené Unimogy pozoruhodný rekord. Desetičlenný tým, v jehož čele stal Matthias Jeschke, totiž s terénním speciálem pokořil nejvyšší aktivní vulkán na světě – Ojos de Salado v Andách. Jeho vrchol sahá do výšky až 6 893 m n. m.

Monštrum z dielne Mercedes-Benz stanovilo nový svetový rekord. Vyššie sa s autom nikto predtým nedostal
Zdroj: media.daimler.com

Cílem expedice bylo nainstalovat 4 nouzové rádiové stanice v různých táborech na úbočí nejvyšší hory Chile, čímž se zvýší bezpečnost horolezců – kromě vědeckých výzkumů stanice poslouží k vytvoření rádiového spojení a komunikace mezi nimi nejen v případě nouze. Čtvrtá, nejvýše umístěná stanice v táboře Amistad, se nachází ve výšce 6 100 metrů nad mořem.

Domů
Sdílet
Diskuse