Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2020 8:22
Čas čtení 0:42
Tina Hamarova

Helikoptéra Kobeho Bryanta neměla základní bezpečnostní systémy

NEWS
Uložit Uložené

Národní rada pro bezpečnost dopravy ho na nedostatky upozornila v minulosti dvakrát.

Havarovaná helikoptéra basketbalové legendy Kobeho Bryanta neměla dostatečné varovné systémy, aby posádku mohla včas upozornit, že se řítí do záhuby. Národní rada pro bezpečnost dopravy potvrdila, že v letce chyběl systém TAWS (terrain avoidance and warning system), zapisovač letových údajů a nahrávač hlasů v kabině.

Systém TAWS je důležitý zejména při navigaci vrtulníku přes kopcovitý terén. Záznam z nahrávače hlasů by zas v takovém mimořádném případě mohl vyšetřovatelům přiblížit, co bylo příčinou nehody. Inspektoři z Národní rady pro bezpečnost dopravy potvrdili, že známého basketbalistu na nedostatky v helikoptéře upozornili v minulosti již dvakrát.

Helikoptéra Kobeho Bryanta nemala základné bezpečnostné systémy

Podle odhadů Národní rady pro bezpečnost dopravy Kobeho helikoptéra minula vrch kopce velmi těsně, přibližně o 6 až 9 metrů. 

Během tragické nehody v pondělí 27. ledna zahynuli kromě Kobeho Bryanta i jeho 13letá dcera Gianna, její tři spoluhráčky, jejich rodiče a pilot.

Doporučeno
Lidé lynčují novináře, kteří připomínají, že Kobe Bryant v minulosti čelil obvinění ze znásilnění. Co se ve skutečnosti stalo? Lidé lynčují novináře, kteří připomínají, že Kobe Bryant v minulosti čelil obvinění ze znásilnění. Co se ve skutečnosti stalo? 28. ledna 2020 16:05
Domů
Sdílet
Diskuse