Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2020 21:27
Čas čtení 0:31
Tina Hamarova

Čínská youtuberka se omluvila za video, na kterém jí netopýra. Právě taková pochoutka je pravděpodobně zdrojem koronaviru

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Tři roky staré video se znovu začalo šířit po sociálních sítích poté, co vědci potvrdili, že smrtící koronavirus pochází z hada nebo netopýra.

Čínská youtuberka Wang Mengyun v roce 2016 zveřejnila na svém kanálu video, na kterém si vychutnává delikatesu ostrova Macau – netopýří polévku. Detailně popisuje, jak netopýrovi obtrháva křídla a na konci ho roztrhne na polovinu a sní části z jeho nitra.

Video se znovu začalo šířit po internetu, poté, co vědci potvrdili, že i smrtící koronavirus pochází právě z netopýrů nebo hadů, kteří se prodávali na čínském trhu.

Youtuberka ve videu popisuje, že polévka je „velmi dobrá s ovocnou příchutí. Má v sobě hodně živin“. Za video dostala v posledním týdnu několik nenávistných zpráv a mailů, proto se na čínské sociální síti Weibo otevřeně omluvila.

„V květnu 2016 jsem netušila, že takový virus může existovat. Videem jsem chtěla jen přiblížit kulturu a tradice místních lidí. Promiňte všichni, neměla bych jíst netopýry.“ Video na sociální síti už není.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse