Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 14:00
Čas čtení 3:36
Vojtěch Vanda

Ikea kvůli koronaviru zavírá všechny pobočky v Číně. Nakažení se objevili ve dvou dalších zemích

Ikea kvůli koronaviru zavírá všechny pobočky v Číně. Nakažení se objevili ve dvou dalších zemích
Zdroj: Kevin Frayer/Getty Images
NEWS INDIE KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přinášíme novinky o tom, jak se vyvinula situace kolem koronaviru v posledních hodinách.

Nový koronavirus se šíří poměrně rychle, stejně jako zprávy, kterých je v poslední době spousta. Rozhodli jsme se tedy pro tebe shrnout podle nás ty nejdůležitější zprávy, které se během posledních několika hodiny objevily. 

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

Ikea se rozhodla na nějakou dobu zavřít čínské pobočky

Švédský gigant prodávající nábytek a doplňky Ikea se rozhodl, podle CNN, dočasně uzavřít všech třicet poboček, které se nachází v Číně„Budeme bedlivě monitorovat situaci kolem epidemie. Obchody budou uzavřeny do odvolání,“ uvedla podle CNN mluvčí Ikey pro Čínu. Ikonický obchodní řetězec s nábytkem tak reaguje na masivní rozšíření viru po celé zemi na východě Asie.

Argumentem pro uzavření obchodů, z nichž jeden se nachází dokonce v epicentru nákazy Wu-chanu, je skutečnost, že je Ikea místem pro dlouhodobější nakupování, kde se lidé mohou v rámci obhlížení vybavení domácnosti i najíst, bavit se, a nebo si dokonce zdřímnout. Což není, vzhledem k situaci, v tento moment vůbec žádoucí.

Ikea se tak stala dalším z řetězců, který takto reagoval. V poslední době se tisíce poboček po celé zemi rozhodly uzavřít své provozovny. Řeč je o McDonald's, Starbucksu nebo Pizza Hut. S čímž samozřejmě budou souviset i ekonomické dopady, odrazit se to může nejen v potravinářském, ale také výrobním, průmyslovém nebo i zábavním odvětví.

Domů
Sdílet
Diskuse