Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2020 10:40
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Cesta do Číny je nyní stejně riskantní jako do Afghánistánu nebo Sýrie, varují Spojené státy

NEWS AFGHÁNISTÁN ČÍNA IRÁK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Americké úřady vyhlásily nejvyšší stupeň nebezpečí pro cestování do Číny.

Americké úřady zařadily Čínu mezi nejrizikovější cestovní destinace a důrazně nedoporučují svým občanům tam cestovat. Stalo se tak ve čtvrtek večer několik hodin poté, co byl potvrzen první případ přenesení viru z člověka na člověka v Americe. O situaci informuje deník TIME.

Doporučeno
WHO vyhlásila pro koronavirus stav globální nouze WHO vyhlásila pro koronavirus stav globální nouze 30. ledna 2020 21:20

Úřady zároveň doporučili svým občanům, kteří neplní důležitou diplomatickou funkci nebo nepracují ve státních službách, aby neprodleně opustili Čínu. S nejvyšší úrovní cestovního rizika, tedy s Levelem 4, se totiž východoasijský gigant řadí mezi stejně rizikové země jako Afghánistán, Irák, Sýrie nebo Severní Korea.

V pátek ráno byla mezitím Čínou oznámena aktualizace nemocných. Celosvětově se hlásí na 9692 nemocných a 213 mrtvých, načež v epicentru koronaviru, v provicii Chu-pej, je to na 5800 nakažených. Infekce tak už překonala poslední smrtící virus z Číny, SARS, s 8000 nakaženými a 800 mrtvými lidmi.

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

Jak už jsme tě informovali v článku, Světová zdravotnická organizace vyhlásila ve čtvrtek večer globální stav nouze. Nicméně toto prohlášení nenabývá žádné právní síly; je jen upozorněním pro svět, že by se nemoc neměla brát na lehkou váhu.

Domů
Sdílet
Diskuse