Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 9:10
Čas čtení 1:04
Daniel Mikolášik

LA Lakers hráli první zápas od smrti Kobeho Bryanta. Basketbalisty i jeho dceru uctil v dojemné řeči i LeBron

SPORT
Uložit Uložené

Na dvou místech, kde seděl basketbalista i se svou dcerou během posledního zápasu Lakers, se nacházely kytice s červenými růžemi.

Od tragické smrti posádky nacházející se v havarovaném vrtulníku, mezi níž byl i 41letý basketbalista Kobe Bryant a jeho dcera Gianna, již uběhl téměř týden. Kobe dlouhá léta oblékal dres týmu Los Angeles Lakers a ten se u příležitosti prvního zápasu od tragédie rozhodl uctít památku Černé Mamby.

Jak informuje The Guardian, ve sportovní aréně Staples Center se už před zápasem nacházely na židlích dresy s Kobeho číslem 24. Na dvou místech, kde seděl basketbalista i se svou dcerou během posledního zápasu Lakers, se nacházely kytice s červenými růžemi. Na obrazovkách se promítaly fotky všech obětí, které při pádu vrtulníku zemřely.

Před zahájením zápasu si Kobeho památku uctili hrou na violoncello, během níž se na obrazovkách promítal krátký dokument se sérií historických videí ze života pětinásobného šampiona NBA a dvojnásobného zlatého olympijského medailisty.

Doporučeno
Kobe Bryant: Toto je 6 nejlepších momentů kariéry zesnulé legendy Kobe Bryant: Toto je 6 nejlepších momentů kariéry zesnulé legendy 27. ledna 2020 6:55

Později si vzal slovo i jeho někdejší spoluhráč LeBron James, který ve své emotivní řeči vzdal čest všem obětem tragické havárie. Po celou dobu držel v ruce papírek s poznámkami, ale řekl, že přesto chce hovořit zejména od srdce.

„Dnes večer vzpomínáme na dítě, které do této haly vůbec poprvé přišlo ve věku 18 let. Kobe odsud odešel do důchodu v 38 letech a stal se z něj pravděpodobně nejlepší otec, jakého jsme mohli vidět,“ vzpomíná ve své dojemné řeči LeBron, který si dokonce na Kobeho památku nechal vytetovat „Mamba navždy“ a číslo jeho dresu.

V emotivním duelu na domácí půdě však Lakers nakonec prohráli proti Portlandu Trail Blazers výsledkem 119:127.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LeBron James (@kingjames),

Domů
Sdílet
Diskuse