Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 8:54
Čas čtení 0:28
Ondřej Jarůšek

Z čínského Wu-chanu odletělo letadlo s 5 evakuovanými Čechy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pětice evakuovaných Čechů se z Wu-Chanu vrací domů.

V noci ze soboty na neděli odletělo z čísnkého Wu-chanu letadlo, ve kterém se mimo jiné nachází pětice evakuovaných Čechů. Informovalo o tom české ministerstvo zahraničí. 

Letadlo přistane ve Francii, odkud skupina Čechů poputuje do Bruselu. Tam na ně bude čekat český speciál připravený českou vládou. Ta po dohodě se slovenskou stranou poskytne v letadle dvě místa slovenských občanům.

Doporučeno
Epidemioložka: Nedá se vyloučit, že bude koronavirus ještě mutovat. Česko je na epidemii připraveno (Rozhovor) Epidemioložka: Nedá se vyloučit, že bude koronavirus ještě mutovat. Česko je na epidemii připraveno (Rozhovor) 31. ledna 2020 12:47

V Praze na pětici Čechů bude čekat záchranná služba, která je převeze do Nemocnice na Bulovce. Dvojice Slováků odjede se záchrannou službou ze Slovenska. 

Nový typ koronaviru v Číně nakazil více než 14 000 lidí, z toho přes 300 lidí mu podlehlo. Nakažené hlásí i další země. Kvůli nebezpečí, které koronavirus představuje vyhlásila Světová zdravotnická organizace (WHO) před několika dny globální stav zdravotní nouze.

Zpět
Sdílet
Diskuse