Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2020 22:14
Čas čtení 1:01
Tímea Krauszová

Ukládáš si videa na Google? Možná je už má někdo jiný

TECH
Uložit Uložené

Pokud jste si stáhli svá data, mohou být neúplná, případně obsahovat videa, která nejsou vaše.

Vypadá to tak, že s bezpečnostními skandály roku 2020 začínáme brzy. Podle portálu Gizmodo měla společnost Google v listopadu 2019 technické problémy. Díky nim se mohla tvá soukromá videa dostat k někomu jinému

Tvůj obsah se mohl importovat do jiného účtu

Google posílal emaily všem účtům, kterých se technický výpadek může týkat. K chybě došlo ve dnech 21. až 25. listopadu 2019 a problém se týká těch účtů, které využívaly aplikaci Take Out na zálohování všech dat. Ti, kteří se rozhodli stáhnout si data v tomto období, si mohli náhodou stáhnout i videa jiných uživatelů.

„Naneštěstí, během těchto dnů se některá videa uložená v Google Photos nesprávně exportovala do archivů nesouvisejících účtů,“ píše společnost v oznámení. „Týká se to jednoho nebo více vašich videí. Pokud jste si stáhli svá data, mohou být neúplná, případně obsahovat videa, která nejsou vaše.“

Takovou nekonkrétní zprávu dostali všichni, kterých se chyba týká. V překladu to znamená, že netušíš, kolik videí se „nesprávné exportovalo“, která to byla a ani to, kdo je momentálně má. Mohlo to být video tvé nové kočky, záběry tvé party během silvestrovské oslavy nebo i intimní video, které bylo určeno jen pro tebe.

Nikdy se to nedozvíš. Doufejme.

Google na závěr dodává, že problém je již vyřešen. Většina z nás si už na tyto přísliby technologických společností již zvykla a v podstatě i tak jen čekáme, kdy se opět něco pokazí.

Zbývá nám jen doufat, že Google se do problému opravdu obuje a tobě doporučujeme aplikaci Take Out vymazat. Pro jistotu.

Domů
Sdílet
Diskuse