Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Pop Messe
12. února 2020 15:20
Čas čtení 1:32
Sponzorovaný obsah

Hudební festival Pop Messe přiveze do Brna Tommyho Cashe, Modeselektor, Algiers, Acid Arab, Sóley či KOKOKO!

Hudební festival Pop Messe přiveze do Brna Tommyho Cashe, Modeselektor, Algiers, Acid Arab, Sóley či KOKOKO!
HUDBA
Uložit Uložené

Lineup plný zvučných jmen ti ukáže multižánrový POP.

Melancholické kulisy betonového stadionu ještě donedávna zarostlého divokou zelení jako by vypadly z antiutopické vize Cormaca McCarthyho. Budova Bobycentra, kdysi nablýskaně bílá, připomíná, že i Brno chtělo mít po revoluci svou vlastní Ameriku. V těchto místech vzniká genius loci jako stvořený pro festival Pop Messe.

Pořadatelé připravili originální koncept a dramaturgii, kterou bude tvořit z velké části hip hop, elektronika a kytarová hudba. První ročník láká na zvučná jména, jako jsou Modeselektor, Algiers, Acid Arab, KOKOKO! či Sóley.

Hudobný festival Pop Messe privezie do Brna Modeselektor, Algiers, Acid Arab, Sóley, Tommyho Cashe či KOKOKO!
Zdroj: Pop Messe

„Počítáme ale také s prostorem pro žánry jako folk, jazz či world music a nebudeme se vyhýbat ani vážné hudbě. Naši pozornost obrátíme i na aktuální společenská témata, jako jsou ekologie, společnost a technologie,“ přibližuje programovou strukturu dramaturg festivalu Tomáš Kelar.

Ve městě uprostřed Evropy tak vzniká festival, který si klade za cíl být průsečíkem umění, technologií a urbexu. Čekají na tebe světová jména z žánrů elektronické hudby i současného popu. Organizátoři do Brna přivezou populární elektronické duo Modeselektor, které udržuje naživu ducha berlínské techno scény devadesátých let, pařížskou elektro house dvojici Acid Arab inspirující se východní hudbou, provokativního rapera Tommyho Cashe, něžnou písničkářku Sóley, energické Algiers nebo afrofuturistickou kapelu KOKOKO!. Fanoušci se mohou těšit také na britského funk-jazzového umělce Kamaala Williamse, irskou folkovou skupinu Lankum nebo představitele anglické elektroscény vystupujícího pod pseudonymem Vessel.

Hudobný festival Pop Messe privezie do Brna Modeselektor, Algiers, Acid Arab, Sóley, Tommyho Cashe či KOKOKO!
Zdroj: Pop Messe

Své zastoupení zde mají i čeští interpreti, mezi oznámené patří legendární Buty, kritiky oceňované duo Kalle & Band nebo na cenu Anděl v kategorii Objev roku čerstvě nominovaní Bert & Friends. Aktuálně zveřejněný line-up přitom ještě nekončí, další jména budou brzy následovat.

Hudobný festival Pop Messe privezie do Brna Modeselektor, Algiers, Acid Arab, Sóley, Tommyho Cashe či KOKOKO!
Zdroj: Pop Messe

Nový kulturní projekt věnuje svou pozornost i tématům se sociálním přesahem. Festival ve spolupráci se Sociálním nadačním fondem města Brna a Jihomoravského kraje daruje 10 Kč z každé prodané vstupenky spolku Radovana, který pomáhá handicapovaným lidem v cestování bez překážek. Spolek založili nadšenci, kteří mají zkušenosti s cestováním s lidmi na vozíku, s asistencí a zabezpečením podpory. Jejich cílem je shromáždit peníze na dodávku s ručním řízením. Pokud jsi mezi umělci našel svého favorita nebo si chceš rozšířit hudební obzor, určitě tuto akci nevynechej.

Dvoudenní akce proběhne 24.–25. července v Brně v areálu Bobycentra a bývalého fotbalového stadionu za Lužánkami. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut za otevírací cenu 630 Kč. Ještě více informací najdeš na webu Popmesse.cz nebo na Facebook stránce festivalu.
Zpět
Sdílet
Diskuse