Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2020 13:26
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

Škoda láká na novou Octavii RS. Poprvé v historii přijde jako plug-in hybrid

Škoda láká na novou Octavii RS. Poprvé v historii přijde jako plug-in hybrid
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-teases-first-sketches-of-all-new-octavia-rs-iv/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Hybridní verze bude první, kterou česká značka představí.

Ženevský autosalon bude místem, kde Škoda představí dva nové deriváty Octavie s pořadovým číslem 4. Konkrétně jde o outdoorovou verzi Scout, která bude vůbec poprvé dostupná i s pohonem výhradně předních kol, a sportovně střiženou variantu RS. Její finální podobu jsme sice díky úniku poznali už koncem ledna, v uplynulých hodinách ale samotná značka naservírovala první oficiální vizualizace

Ty víceméně potvrzují to, co jsme měli možnost vidět nedávno, je tedy jasné, že šlo o skutečný únik. Verze RS tak dostane ostře tvarované nárazníky – vpředu s většími otvory, zatímco vzadu nebudou chybět dvě chromové podlouhlé koncovky výfuku. Černá maska, kryty zpětných zrcátek a okenních lišt budou pravděpodobně za příplatek. O obutí se postarají 18" až 19" disky.

Škoda láka na novú Octaviu RS. Prvýkrát v histórii príde ako plug-in hybrid
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Zajímavostí je, že se v Ženevě pravděpodobně nepředstaví standardní RS verze, tedy s motorem TSI, respektive TDI, ale jen zcela nová varianta RS iV. Přesně po 20 letech existence Octavie RS tak nabídku Škoda rozšíří o plug-in hybridní variantu s celkovým výkonem soustavy na úrovni 180 kW / 245 koní.

Doporučeno
Známe ceny nové Octavie. Takto vypadá v nejzákladnější a nejvyšší výbavě Známe ceny nové Octavie. Takto vypadá v nejzákladnější a nejvyšší výbavě 2. února 2020 21:45

To je zatím jediné, co automobilka oficiálně potvrdila. My už ale vzhledem ke koncernové technice víme, že o pohon se bude starat agregát 1.4 TSI v kombinaci s elektromotorem. Technika bude spárována se šestistupňovým DSG a baterií s kapacitou 13 kWh – na čistě elektrický pohon má elektrifikovaná Octavia RS zvládnout absolvovat přibližně 50 km.

Konvenční motorizace modelu Octavia RS, tedy 2.0 TSI s výkonem 180 kW / 245 koní a 2.0 TDI s výkonem 147 kW / 200 koní, do nabídky zařadí později.

Zpět
Sdílet
Diskuse