Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2020 13:09
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Leo Beránek míří do vězení na šest let, s odvoláním neuspěl

NEWS LEO BERÁNEK
Uložit Uložené

Odvolání rapera, který před dvěma lety napadl mladíka, soud zamítl jako nedůvodné.

V říjnu minulého roku jsme tě informovali o soudním procesu s účastníkem reality show Hotel Paradise, sportovcem a bývalým raperem Leem Beránkem, který v květnu roku 2018 brutálně zbil mladíka před pražským klubem Ateliér. K rozsudku odnětí svobody v trvání šesti let se odvolal, Vrchní soud v Praze však odvolání zamítl jako nedůvodné. Beránek si tak svůj trest odsedí a zaplatí ještě vyšší pokutu, než měl platit v říjnu. Informaci přinesly Novinky.cz.

Doporučeno
Lea Beránka poslal soud na 6 let do vězení. Raper se proti rozsudku odvolal Lea Beránka poslal soud na 6 let do vězení. Raper se proti rozsudku odvolal 3. října 2019 16:01

„Skutková zjištění jsou podle našeho názoru správná, úplná a mají oporu v provedených důkazech,“ zdůvodnil předseda senátu Jiří Lněnička důvod, proč se mu zdálo odvolání říjnového rozsudku jako nedůvodné. Jako bonus vyfasoval Beránek ještě navýšení škody, které musí na zdravotním pojištění uhradit. A to z 35 na 61 tisíc korun.

U hlavního líčení se obhajoval tak, že se zastával dívky, kterou mladík obtěžoval. Kamerové systémy však jeho verzi nepotvrdily. Svou útočnou akci následně obhajoval, na člověka ovládající bojové umění, dost vágně.

„Já za to opravdu nemůžu, že mi noha po týhle kombinaci vyjede,“ řekl u hlavního líčení. Ty údery, které tehdy použil, má zautomatizované. „Musím si stát za tím, že šlo opravdu o automatismus, co se týče toho kopu. Ty údery rukou jsem vedl promyšleně, aby nedošlo k žádným zlomeninám,“ dušoval se.

Devětadvacetiletý Beránek toho měl na svědomí víc. Tudíž nejen, že zmlátil mladíka, kterému způsobil otevřenou zlomeninu spodní čelisti, otřes mozku a při pádu k zemi ho kopl do hlavy, přičemž mu přivodil bezvědomí, ale pět dní před incidentem, v Lhotce, ještě zkopal invalidu a muže, který se napadeného zastával.

Bývalý thaiboxer ho měl teleskopickým obušek čtyřikrát udeřit do hlavy. Na dalšího muže se psem měl zase vytáhnout pistoli a vyhrožovat mu, že zvíře zastřelí.

Doporučeno
Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta 5. února 2020 10:42

Majiteli nelichotivého ocenění Zlatý David už divoké běsnění mu už jednou pobyt ve vězení přineslo, a to za konflikt v pražském klubu Chmelnice, kde zmlátil jednoho z hostů a pak napadl policistu. Byl poslán do vězení na rok, za pár měsíců byl však propuštěn. 

Domů
Sdílet
Diskuse