Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2020 18:46
Čas čtení 0:35
Daniel Mikolášik

Letadlo se během přistávání v Istanbulu rozlomilo na tři části. Na palubě se nacházelo 177 pasažérů

NEWS
Uložit Uložené

V Turecku došlo během přistávání k vážné dopravní nehodě.

V Istanbulu došlo k havárii letadla, na jehož palubě se nacházelo 177 lidí. Boeing 737 během přistávání na mezinárodním letišti Sabihy Gökçenové sjel z dráhy a přelomil se na tři kusy. Jako zázrakem však nehoda nevyžádala žádné oběti na životech.

Jak informuje SkyNews, letadlo mířilo z tureckého města Izmir do Istanbulu a v době nehody měla být v oblasti Istanbulu bouře doprovázená silným větrem. Turecký ministr dopravy a infrastruktury Cahit Turhan řekl, že incident byl důsledkem hrubého přistání a také dodal, že se zranilo několik osob.

Doporučeno
Letadlo mělo prasklou pneumatiku. Hodiny kroužilo nad Madridem, nakonec se mu podařilo přistát Letadlo mělo prasklou pneumatiku. Hodiny kroužilo nad Madridem, nakonec se mu podařilo přistát 3. února 2020 18:34

Na záběrech, které z dálky zhotovili kolemjdoucí, je vidět, že okamžitě po havárii letadla se pasažéři snažili opustit vrak. Proniknout ven se jim podařilo díky dírám v trupu. Kromě toho, že se letadlo rozlámalo, měla jeho část začít hořet.

Letiště v největším městě Turecka museli pro dopravní kolizi uzavřít. Havarované letadlo patřilo turecké nízkonákladové společnosti Pegasus Airlines, která provozuje lety i do Prahy.

Domů
Sdílet
Diskuse