Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2020 15:41
Čas čtení 1:05
Matej Krajčovič

Youtuber vtipkoval, že může mít koronavirus a necítí se dobře. Letadlo se muselo vrátit

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nyní na YouTube zveřejnil omluvu.

Koronavirus 2019-nCoV stále vzbuzuje velké obavy. I proto lze označit nápad 28letého muže jménem James Potok, který letěl mezi Torontem a Jamajkou, za mimořádně hloupý.

Podle LadBible se totiž během letu společnosti WestJet náhle postavil a prohlásil, že nedávno cestoval do „hlavního města koronaviru“ v Číně a necítí se příliš dobře. Tímto způsobem chtěl zaujmout, vytvořit virální video a stát se ještě známějším. Na Instagramu má aktuálně něco přes 35 tisíc odběratelů.

Pokus nikomu v letadle nepřišel vtipný, posádka si začala nasazovat ochranné roušky a stroj se u hranic státu Florida musel otočit a vrátit zpět do Kanady, ačkoli do finální destinace mu zbývalo pouhých 30 minut.

James Potok byl v Kanadě ihned zadržen a obviněn z výtržnictví, přičemž soud bude 9. března rozhodovat o jeho trestu. Ještě předtím si však zdravotníci ověřili, že onemocněním opravdu netrpí.

Na YouTube zveřejnil video s omluvou, kde uvádí, že posádce pak opakovaně tvrdil, že pouze žertoval, ale bezpečnostní postup již nebylo možné zastavit. 

„Jsem tu, abych se omluvil za všechny nepříjemnosti a problémy, které jsem komukoliv v této situaci způsobil. Všem lidem v letadle, kteří byli přesměrováni a zmeškali rodinné setkání a svatby, posádce a všem online. Nikdy jsem nechtěl způsobit paniku, nikdy to nezopakuji,“ říká.

Doporučeno
Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta 5. února 2020 10:42

Uvádí, že nikdy nepočítal s tím, že letadlo otočí. Omluva ale může být součástí jeho strategie, jak se v březnu vyhnout přísnějšímu trestu. 

„Z důvodu opatrnosti naše posádka následovala všechny procesy pro infekční onemocnění na palubě, včetně zadržení jedince, který učinil nepodložené prohlášení ohledně koronaviru,“ uvedl WestJet.

Domů
Sdílet
Diskuse