Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2020 8:00
Čas čtení 3:06
Dominik Vetrák

5 herců, kteří na natáčení filmu ublížili svým kolegům nebo je vážně zranili

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nehody se stávají, i když si štáb dává na všechno pozor.

Natáčení filmů bývá odjakživa předmětem bezpečnostních pravidel a různých zkoušek ochrany zdraví nejen herců, ale i kaskadérů a členů samotného štábu. I navzdory všem opatřením se ale nedá předejít nešťastným náhodám a každému možnému problému.

Někdy si za zranění na natáčení mohou herci sami, jindy jim je způsobí kolegové přímo během společných scén. Dnes se podíváme na 5 takových případů.

Doporučeno
Recenze: Vikingové – 1. polovina finální série Recenze: Vikingové – 1. polovina finální série 7. února 2020 11:29

Gianni Russo a James Caan – Godfather

Godfather, výjimečné filmové zpracování geniální knihy od Maria Puza, je samo o sobě nesmírně agresivním filmem plným bolesti, zranění a smrti, nemluvě o dalších 2 pokračováních. V jednotce si násilí užil dostatek zejména Sonny.

Ještě předtím, než ho rozstříleli na cáry, se postaral o to, aby se Carlo už jeho sestry nikdy nedotkl. Carlo ji totiž bil, což Sonny už nezvládal tolerovat a pěkně si ho podal. 

James Caan to při této rvačce nepřehnal. Bohužel, Gianni Russo měl velkou smůlu. Popelnice měly jeho pád přes zábradlí ztlumit, ale ještě více mu ublížily. Následkem pádu si zlomil žebra a utrpěl zlomeninu ramene. Herec scénu i tak dohrál a nechal Jamese, aby ho na zemi kopal. Jistě, nešlo o skutečné kopance s plnou silou, ale zkuste se někoho se zlomenými žebry byť jen dotknout. Gianni se přitom nechal kopat a mlátit.

Halle Berry a Robert Downey Jr. – Gothika

Halle Berry nemá na natáčeních filmů štěstí. Během výroby Cloud Atlas si zlomila nohu, během Catwoman si poranila hlavu, něco si udělala i s okem, a to při natáčení bondovky Die Another Day, ale během The Call během nárazu omdlela. Pak tu ještě máme Gothika, kde si zranění nezavinila sama.

Domů
Sdílet
Diskuse