Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2020 10:15
Čas čtení 0:43
Richard Balog

Tenisky, na jejichž výrobu použili výhradně tovární odpad. Nike vydává 4 siluety s futuristickým designem

Tenisky, na jejichž výrobu použili výhradně tovární odpad. Nike vydává 4 siluety s futuristickým designem
Zdroj: Nike
MÓDA
Uložit Uložené

Experimentální projekt na snížení uhlíkové stopy, jehož design patří mezi to nejlepší, co jsme v posledním období mohli vidět.

Není žádným tajemstvím, že módní odvětví patří mezi největší znečišťovatele životního prostředí, a to včetně známých značek v čele s prodejci jako H&M či Zara. Daný problém si již uvědomují i samotní výrobci a stále častěji tak přicházejí na trh s kousky z recyklovaných materiálů.

Výjimkou není ani Nike, které nám během posledních hodin představilo svůj experimentální projekt „Space Hippie“ představující čtveřici tenisek vyrobených z továrního odpadu, šrotu a různých dalších recyklovaných materiálů.

Všechny siluety s číselným označením 01 až 04 přitom vycházejí z modelů, které byly dostupné na pultech prodejen již v minulosti, a kombinují pokrokové postupy v rámci výroby, futuristický vzhled a několik patentů sportovního giganta.

Designově a provedením sice tato obuv nemusí být po chuti každému, avšak upřít značce se sídlem v Oregonu snahu o snížení uhlíkové stopy nemůže nikdo. Svůj pohled na věc poskytl také hlavní designér Nike, John Hoke, a to: „Změnilo to způsob, jakým se díváme na materiály a vzhled našich produktů.“

Co se týče dostupnosti jednotlivých párů, tak prodej je naplánován na letošní jaro pro členy ve vybraných prodejnách a Nike House of Innovation Flagship lokacích.

Domů
Sdílet
Diskuse