Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2020 7:35
Čas čtení 0:58
Tímea Krauszová

Britského lékaře odsoudili na tři doživotí za 90 případů sexuálního násilí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Své pacientky zbytečně vyšetřoval v intimních partiích a zneužil tak své moci.

Manish Shah je specialista na plánované rodičovství a jako lékař působil v Londýně. Soud ho uznal vinným z 90 sexuálních útoků na 24 obětech, přičemž jedna z žen měla jen 15 let. Odsoudili ho na dobu tří doživotí, o podmíněné propuštění může požádat nejdříve za 15 let, píše BBC.

Zneužíval zranitelnosti pacientek

Shah často používal jako odstrašující příklad Angelinu Jolie, která kvůli obavám z rakoviny prsu podstoupila oboustrannou mastektomii. Vystrašil tak ženy, které měly v rodině výskyt rakoviny. Bez rukavic a často i zcela zbytečně proto vyšetřoval jejich intimní partie. Jedna žena byla dokonce během vyšetření v ordinaci úplně nahá. Svým pacientkám opakovaně tvrdil, že vyšetření je pro jejich vlastní dobro.

Doporučeno
Pot, otlaky na tváři a vyčerpání: Takto vypadají zdravotní sestry, které pečují o pacienty nakažené koronavirem v Číně Pot, otlaky na tváři a vyčerpání: Takto vypadají zdravotní sestry, které pečují o pacienty nakažené koronavirem v Číně 8. února 2020 18:33
Domů
Sdílet
Diskuse