Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2020 20:17
Čas čtení 0:34
Tímea Krauszová

V ruinách prešovského paneláku našli lidské pozůstatky

NEWS
Uložit Uložené

Suti, které zůstaly po demolici, třídí v Hanušovcích nad Topľou.

TV Markíza informuje, že v ruinách prešovské bytovky objevili lidské pozůstatky. Suť se třídí na skládce v Hanušovcích nad Topľou, kterou střeží policisté. Pozůstatky by mohly patřit pohřešované 70leté důchodkyni z 12. patra, kterou po výbuchu nemohli najít. Kromě toho našli i doklady, šperky rodinné fotografie. 

Téměř 9 000 tun sutin

8 787 tun sutin musí třídit velmi opatrně. Čtyřem mužům v tom pomáhají dva bagry.

„Jemně a decentně to rozhrabeme na viditelnou plochu, aby chlapi, když vidí něco pozůstalého, cenného, tak to vyberou a předají policii,“ vysvětlil pro TV markýza majitel firmy Peter Matijka.


Vše třídí dvakrát, celý proces ještě potrvá alespoň měsíc. Policie pak nalezené předměty vrátí jejich majitelům. Společnost poskytuje tuto službu za cenu nákladů bez nároku na zisk.

Dcera pohřešované paní už byla odevzdat vzorek kvůli DNA testům. Pokud se potvrdí, že to jsou pozůstatky její matky, bude se s ní moci konečně důstojně rozloučit. 

 

Domů
Sdílet
Diskuse