Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2020 10:14
Čas čtení 0:40
Viktor Kniš

Februárový prieskum Focusu: Matovič potvrdzuje pozíciu lídra opozície, preskočil aj extrémistickú ĽSNS, Danko je mimo parlamentu

NEWS
Uložit Uložené

Televízia Markíza si dala vypracovať ďalší prieskum agentúry Focus, ktorá na začiatku februára zisťovala preferecie voličov.

Strana PS/Spolu si nechala vypracovať ďalší prieskum agentúry Focus, ktorej výsledky naznačujú, ako by dopadli parlamentné voľby, keby sa konali v týchto dňoch. V porovnaní s druhým januárovým prieskumom si Smer opäť o trochu pohoršil. Ak by sa voľby konali medzi 6. až 12. februárom, výsledky naznačujú zisk len 17 %. Na druhom mieste by bolo hnutie Igora Matoviča OĽaNO, ktoré poskočilo smerom nahor o 4,3 % – na 13,3 %. 

Na treťom mieste by skončila extrémistická ĽSNS so ziskom 12,2 %. Nasledujú v poradí PS/Spolu a Za Ľudí. Druhá menovaná strana klesla v porovnaní s januárom najvýraznejšie, z 10,8 na 8,2 %. Ďalej sa umiestnili Sme Rodina a tesne nad hranicou aj KDH a SaS. Strana Andreja Danka SNS je už pod 5 % hranicou zvoliteľnosti, má 4,4 %.

Pod 5-percentnou hranicou zvoliteľnosti skončili aj strany Most-Híd, Maďarská komunitná spolupatričnosť, strana Dobrá voľba a Vlasť Štefana Harabina. Potrebný počet hlasov na vstup do parlamentu by nezískali strany Socialisti.sk, Starostovia a nezávislí kandidáti, Hlas ľudu, Demokratická strana, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Práca slovenského národa, Slovenské Hnutie Obrody, Slovenská liga, Solidarita – hnutie pracujúcej chudoby, Hlas pravice a 99% - občiansky hlas.

Domů
Sdílet
Diskuse