Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2020 15:51
Čas čtení 0:56
Tímea Krauszová

Španělský startup prodává gumové medvídky s alkoholem, Haribo se obává, že si je zákazníci budou plést

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sedm medvídků se rovná jednomu poháru piva či vína.

Pravda informuje o sporu mezi německou značkou Haribo a španělským startupem Osito & Co. (Medvídek a spol.). Přestože obě firmy vyrábějí gumové bonbóny ve tvaru medvídků, jejich tvar, chuť a zejména cílovky jsou zcela odlišné. Rozbíhající se startup ze Španělska vyrábí bonbony pro dospělé s obsahem alkoholu. Firmu Haribo nový produkt rozhněval natolik, že jim poslali dopis s příkazem k zastavení činnosti.

7 medvídků = 1 pivo

Haribo tvrdí, že se španělští medvídci až nápadně podobají na ty jejich zlaté. Obávají se, že by si je zákazníci mohli splést. „Haribo svými výrobky podporuje dětskou radost a občasné mlsání teenagerů a dospělých. Proti konzumaci alkoholu nezletilých se zásadně vyhraňujeme, a proto nechceme být jakýmkoliv způsobem spojováni se značkou Ositos & Co. a jejich produkty,“ řekla mluvčí německé firmy.

Doporučeno
Tvůrce dokumentu Attila: Végh je hvězda a díky dokumentu bude i vzor (Rozhovor) Tvůrce dokumentu Attila: Végh je hvězda a díky dokumentu bude i vzor (Rozhovor) 6. února 2020 16:30

Španělské firmě se výborně daří, jejich produkty si našli zákazníky již i v zahraničí. Prodávají je jen na místech, kde se dá koupit alkohol a na diskotékách. Gumoví medvídci pro dospělé mají různé příchutě, například gin s jahodou, whisky s kolou nebo vodka s pomerančem a mají opravdu vysoký obsah alkoholu. Sedm bonbonů je ekvivalentem jedné sklenice piva či vína.

Bonbony s alkoholem jsou řádně označeny a je proto nepravděpodobné, že by si je lidé mohli splést s tradiční pamlskem. Podle jednoho ze zakladatelů jsou navíc větší, mají trochu jiný tvar a lépe chutnají. V případě soudního procesu jsou však Španělé připraveni: plánují spustit crowd-fundingovou kampaň, aby vybrali dostatek financí.

Domů
Sdílet
Diskuse