Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2020 22:26
Čas čtení 0:51
Tímea Krauszová

Aktualizováno: Bill Gates si prý koupil luxusní ekologickou superjachtu za téměř 15 miliard korun. Pohání ji tekutý vodík

TECH
Uložit Uložené

Pohání ji tekutý vodík, takže de facto nezanechá emise.

Aktualizace 10.2.2020, 21:24: Firma SINO Yacht Architecture & Design, výrobce "superjachty" Aqua, vydala na své internetové stránce oficiální stanovisko, že "jachtu nikomu neprodala, a že není nijak spojena s Billem Gatesem nebo jeho společníky." Dodává také, že s Billem Gatesem nemá žádný obchodní vztah.
Omlouváme se za chybu.
Aktualizováno: Bill Gates si prý koupil luxusní ekologickou superjachtu za téměř 15 miliard korun. Pohání ji tekutý vodík

Jmenuje se Aqua, představili ji na Monaco Yacht Show loni a v přepočtu za téměř 15 miliard korun si ji objednal jeden ze spoluzakladatelů Microsoftu, Bill Gates. Jak píše Telegraph, 64letý miliardář si ji objednal od nizozemské společnosti Sino, hotová by měla být v roce 2024.

Ekologická loď

112metrové plavidlo pohání tekutý vodík, což znamená, že jediné, co po sobě bude zanechávat, je voda. Ekologická jachta bude mít kromě míst pro 14 hostů i fitko, bazén, masážní salon a studio jógy. Kromě futuristického designu a luxusního vybavení stojí za zmínku i její výkon: na jedno natankování zvládne akční rádius 3 350 námořních mil (6 945 km), což znamená, že pohodlně propluje z Evropy do Ameriky.

Domů
Sdílet
Diskuse