Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2020 5:08
Čas čtení 1:04
Dominik Vetrák

Joaquin Phoenix získal za roli Jokera svého prvního Oscara!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Joaquin Phoenix porazil řadu úžasných herců.

Joaquin Phoenix sbíral za svého Jokera řadu ocenění. Po BAFTA a Zlatém glóbu si odnáší i svého prvního Oscara. Měl silnou konkurenci. Jmenovitě šlo o Adama Drivera, DiCapria, Jonathana Price a Antonia Banderase. Phoenix ale vyhrál zaslouženě, protože byl jako Arthur démonický a dokonale prodal svou postavu. Těšíme se, co nám s režisérem Toddem Phillipsem přinesou příště (pravděpodobně v Jokerovi 2).

Doporučeno
Joker je strhujícím a temným psycho thrillerem, ve kterém Joaquin Phoenix předvádí další mistrovský výkon (Recenze) Joker je strhujícím a temným psycho thrillerem, ve kterém Joaquin Phoenix předvádí další mistrovský výkon (Recenze) 2. října 2019 15:14

Phoenixovi to vyšlo až na počtvrté. Předtím byl nominován za Gladiátora, Walk the Line a Master. Phoenix si převzal ocenění a poskytl další osobní děkovnou řeč, která se ale týká každého z nás. Poděkoval svým hereckým kolegům a filmu jako takovému. Následně již zopakoval témata z minulých děkovných řečí, kdy vyzdvihoval boj proti nespravedlnosti a zneužívání přírody. Na závěr se trochu vrátil do minulosti a ke svému zesnulému bratru Riverovi.

Joker získal nejvíce nominací ze všech filmů (11), ale proměnil jen dvě, a to za nezapomenutelný výkon Joaquina Phoenixe jako Arthura Flecka / Jokera a soundtrack. Phoenix získal svého prvního Oscara, a to hned v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Za soundtrack si sošku odnesla Hildur Guðnadóttir. Stala se vůbec první ženou, která kategorii vyhrála sólově.

Domů
Sdílet
Diskuse