Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2020 14:20
Čas čtení 1:08
Antonín Havlík

Češka na Twitteru rasisticky ponižovala 15letého chlapce, zaměstnavatel ji za to propustil

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

„Každý přece ví, že normální barva je bílá,“ psala dále Češka.

O víkendu žil český Twitter kauzou rasistických tweetů uživatelky Terezy B., která na svém účtu popsala dialog mezi ní a náhodnou ženou, která poptávala brigádu pro svého patnáctiletého vnuka. Požadovala po ní životopis a chlapec, vzhledem k jeho věku zatím bez předchozích zkušeností, jí následně přinesl informace o své osobě napsané rukou na papíře

Dopis od chlapce vyfotila, aby se mu následně veřejně vysmála na Twitteru. „Tohle už je na víno, ty vole,“ ironicky okomentovala danou situaci žena. „To by bylo příjemné zjištění, že aspoň někdo z místních cikánů umí psát,“ dodala v reakci na tweet.

Češka na Twitter rasisticky ponižovala 15letého chlapce, zaměstnavatel ji za to propustil
Doporučeno
Martin Dejdar jako The Weeknd nebo Petr Rychlý Armstrongem. Proč je blackface a používání slova „ni**a“ absolutně nevhodné? Martin Dejdar jako The Weeknd nebo Petr Rychlý Armstrongem. Proč je blackface a používání slova „ni**a“ absolutně nevhodné? 30. září 2019 19:05

Do jejích rasistických poznámek zahrnula své zaměstnání příspěvkem o tom, že i procházka po brněnském Cejlu jí „byla příjemnější než zaučovat v práci cikánku“. Dále tweetovala o tom, že nechápe, „proč se všude do seriálů musí cpát černoši“.

Domů
Sdílet
Diskuse