Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2020 6:54
Čas čtení 0:42
Vl Mi

„Superpřenašeč“ infikoval v Británii 11 lidí koronavirem. Muž až poté zjistil, že je nakažený

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V Singapuru potkal s kolegu, který pochází z Wu-chanu.

Muž z Velké Británie se zúčastnil v Singapuru konference společnosti, pro kterou pracuje. Ta se uskutečnila 20. až 22. ledna v hotelu Grand Hyatt, kromě desítek jiných lidí se jí zúčastnil i padesátiletý muž, který přiletěl z Wu-chanu. Po konferenci se kolem 100 lidí socializovalo a jedli ze švédských stolů. Tak se pravděpodobně koronavirus dostal až k Britovi.

Ten však netušil, že je infikován. Ze Singapuru jel na lyžovačku do francouzských Alp a až po návratu domů do Brightonu zjistil, že je nakažený. Mezitím stihl infikovat dalších 11 lidí, informuje The Guardian.

Doporučeno
Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta Hrozba třetí světové války, hořící Austrálie, nákaza koronavirem či stamiliony kobylek v Africe. Rok 2020 začal zhurta 5. února 2020 10:42

To, že se koronavirus nachází ve francouzském resortu, se zjistilo až poté, co rodina odjela. Muž mohl koronavirus dále šířit v letadle či v baru, ve kterém byl 1. února. Proto úřady momentálně prověřují lidi, se kterými se dostal do styku.

Celkově si smrtící virus z Číny vyžádal už více než 900 mrtvých a 40 000 nakažených. Podle šéfa Světové zdravotnické organizace se počet nahlášených případů trochu stabilizoval, píše BBC.

Od konce roku 2019 se rozšířil do více než 25 zemí světa včetně několika evropských států. Světová zdravotnická organizace již vyhlásila stav globální zdravotní nouze.

Domů
Sdílet
Diskuse