Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2020 9:10
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

Bouře Sabine má v Česku první oběť, řidič při nehodě zemřel. 300 000 domácností bylo bez proudu

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Bouře měla v Česku nemalé následky.

V noci z neděle na pondělí udeřila v České republice bouře Sabine. Ta se do Evropy přihnala ze severního Atlantiku a kromě Anglie, Německa či Irska napáchala nemalé škody i u nás. Zatím se jí v rámci Česka připisuje jedna oběť, kterou se stal cizinec starší 60 let, jenž na Sokolovsku havaroval ve svém vozidle. Spolu s ním v autě jela i žena staří 50 let, ta ale nehodu přežila.

O případu s odvoláním na policii informoval deník.cz. Podle něj je případ v tuto chvíli předmětem šetření a není jisté, zda na místě došlo k pádu stromu přímo na vozidlo, nebo do něj řidič narazil. Předběžné závěry však nehodu připisují silnému větru. Auto pak sjelo mimo silnici a převrátilo se na střechu.

Bouře Sabine v Česku má první oběť, řidič při nehodě zemřel. 300 000 domácností bylo bez proudu
Zdroj: Policie ČR

Na některých místech v Česku vítr dosahoval rychlosti až 180 km/h a kvůli bouři Sabine se u nás ocitlo bez proudu na 300 000 domácností. V noci z pondělí na úterý se vítr začal opět zvedat a kvůli silným poryvům spadl na dálnici D3 strom. Do něj narazila 2 auta.

Lidé by měli zachovávat zvýšenou opatrnost bělem celého dnešního dne. V neděli vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) kvůli bouři Sabine výstrahu, který platí až do úterních 20:00.

Pravidla při silném větru podle hasičů

  • Dávejte pozor na pády stromů, uvolněné plechy, pád elektrického vedení.
  • Nedoporučuje se vcházet do lesů.
  • Snižujte přiměřeně rychlost.
  • Připravte si baterku kvůli výpadku proudu.
  • Nabijte si mobil.
  • Doma zavřete okna.
Doporučeno
Bouře Sabine v Česku: Nejezdí vlaky, uzavírají se školy, sto tisíc lidí bez proudu, přes tisíc hasičských výjezdů Bouře Sabine v Česku: Nejezdí vlaky, uzavírají se školy, sto tisíc lidí bez proudu, přes tisíc hasičských výjezdů 10. února 2020 10:30
Domů
Sdílet
Diskuse