Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2020 14:58
Čas čtení 1:33
Martin Mičuda

Čekání na novou M3 zkracuje Alpina B3 s výkonem až 462 koní

Čekání na novou M3 zkracuje Alpina B3 s výkonem až 462 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.alpina-automobiles.com/en/models/b3/images-videos/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">alpina-automobiles.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Nová generace B3 má nabídnout ideální směs výkonu, komfortu a luxusu.

U příležitosti blížícího se autosalonu v Ženevě nám Alpina představuje svou největší novinku, kterou ve velkolepém Pelexpu uvidíme. Ve smyslu současných novinek z dílny BMW totiž domácí úpravce (respektive výrobce) předvede novou generaci modelu B3. Asi není třeba zdůrazňovat, že řeč je o upravené řadě 3. generace G20 a G21, neboť Alpina nabízí jak sedan, tak i kombi.

Za ostatní roky jsme si už zvykli, že modely z Buchloe nelze považovat za přímou konkurenci pro BMW, i když většina jejich součástek pochází právě z řad německé značky. Abychom byli přesnější, Bavoři do fabriky v Buchloe posílají nedokončené kusy, které se dokončují pod taktovkou Alpiny. Ta se také v tomto případě snaží nabídnout jakousi novou směs výkonu, komfortu a luxusu.

Čakanie na novú M3-ku skracuje Alpina B3 s výkonom až 462 koní
Zdroj: www.alpina-automobiles.com

Ani nová B3 proto přímo neútočí na žádný jiný model značky BMW, i když na první pohled by se mohlo zdát, že jde o M3 od Alpiny. Realita je ale jiná, protože nové Alpiny mají standardně pohon všech čtyř kol xDrive a zároveň bude k dispozici také praktická varianta Touring.

Zpět
Sdílet
Diskuse