Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2020 15:00
Čas čtení 3:30
Ondřej Jarůšek

Bude MMA hvězda Lajoš Klein prvním Slovákem v UFC? Názor nám řekli Karlos Vémola i Pirát

SPORT OKTAGON MMA UFC
Uložit Uložené

Slovenský bojovník má skvěle nakročeno k tomu, aby přestoupil do nejslavnější ligy světa.

Tuto sobotu 15.2. čeká české a slovenské diváky MMA nabitý turnaj v Šamoríně Oktagon Prime 3, na kterém se představí celá řada slavných bojovníků domácí scény. V hlavním předzápase večera se zde divákům představí oblíbený domácí bojovník Lajoš Klein (15-2), který se střetně s nebezpečným polákem Lukaszem „Wookie“ Sajewskim (14-5).

Nejeden fanoušek přitom očekává, že v případě výhry se bude pro Kleina jednat o poslední zápas před odchodem do nejprestižnější ligy světa UFC. Stal by se tak prvním bojovníkem v historii Slovenska, kterému by se to podařilo.

Doporučeno
Megazápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder se blíží. Jakého vítěze tipuje Kličko a Joshua? Megazápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder se blíží. Jakého vítěze tipuje Kličko a Joshua? 14. února 2020 9:57

Za svou kariéru prohrál pouze dvakrát a aktuálně se může pyšnit šňůrou 6 výher v řadě – pětkrát z toho soupeře ukončil stylem KO nebo TKO a v jednom případě zvítězil jasně 3:0 na body. Nachází se tedy v senzační formě, kterou bezpochyby potvrdí i při sobotním zápase.

Stane se tedy Sajewski Kleinovou vstupenkou do UFC? Na názor, jaká je šance, že k přestupu skutečně dojde, jsme se zeptali českého bijce Karlose „Teminátora“ Vémoly, promotéra Ondřeje Novotného i slovenského zápasníka Samuela „Piráta“ Krištofiče.

Jednou už to málem vyšlo

Nechybělo ale mnoho a Lajoš Klein už v UFC mohl být. Šanci měl konkrétně na souboj v rámci turnaje UFC 242 v Abú Dhabí, kde byl zlatým hřebem večera titulový souboj neporaženého šampiona Khabiba Nurmagomedova s Dustinem Poirierem.

Doporučeno
Makhmud Muradov: Dřív jsem přemýšlel, za co utratím 200 korun, dnes jdu a koupím si, co chci (Rozhovor) Makhmud Muradov: Dřív jsem přemýšlel, za co utratím 200 korun, dnes jdu a koupím si, co chci (Rozhovor) 17. prosince 2019 22:50

V té době se totiž rozhodovalo mezi Lajošem Kleinem s anglickým bojovníkem Leronem Murphym, kdo z nich se stane soupeřem pro Zubairu Tukhubova z Ruska. Byl jsem odmítnutý. Dostal jsem nabídku, kterou jsme hned vzali, ale byl tam na výběr ještě Angličan, se kterým nakonec jde. On a celý tým se rozhodli pro něj,“ prozradil tenkrát pro web MMA Shorties.

Pokud ale vše půjde podle plánu, letos by to už mohlo vyjít a Slovensko se svého prvního zástupce v UFC snad konečně dočká. A jak to vidí slavné osobnosti domácí bojové scény? 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 80653 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co si o možném přestupu Kleina do UFC myslí  Samuel „Pirát“ Krištofič;
  • jak se na věc dívá spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný;
  • jaké šance Kleinovi dává Karlos „Terminátor“ Vémola
  • co podle Vémoly musí Klein udělat, aby se do UFC dostal;
  • co Karlos Vémola říká o českém bojovníkovi Davidu Dvořákovi, který podepsal smlouvu s UFC před pár dny.
Domů
Sdílet
Diskuse