Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2020 10:22
Čas čtení 0:43
Daniel Mikolášik

Manchester City nesmí dva roky hrát Ligu mistrů a dostal pokutu ve výši 30 milionů eur

SPORT
Uložit Uložené

Anglický klub považuje obvinění za nepravdivé a má v plánu se odvolat.

V následujících dvou sezónách neuvidíme Manchester City na prestižních evropských soutěžích. Evropská fotbalová federace (UEFA) klubu totiž za závažné porušení pravidel finančního fair-play udělila distanc od Ligy mistrů a Evropské ligy na dva roky. Kromě toho musí „The Citizens“ zaplatit pokutu ve výši 30 milionů eur.

Doporučeno
Bude MMA hvězda Lajoš Klein prvním Slovákem v UFC? Názor nám řekli Karlos Vémola i Pirát Bude MMA hvězda Lajoš Klein prvním Slovákem v UFC? Názor nám řekli Karlos Vémola i Pirát 14. února 2020 15:00

Jak informuje BBC, podezření ohledně úřadujícího mistra anglické Premier League vyvolaly dokumenty Football Leaks, které zveřejnil německý magazín Der Spiegel. Vedení však tvrdí, že klub je zklamaný, ale nepřekvapilo ho to. Po vyslechnutí verdiktu se mají v plánu odvolat na Sportovní arbitrážní soud (CAS).

Klub dostal distanc, protože uměle zvyšoval hodnotu sponzorských smluv. Od roku 2012 až do 2016 údajně lhal, že přehnané sponzorské kontrakty pocházejí přímo od majitelů klubu v Abú Zabí. „The Citizens“ by dokonce mohli přijít i o body v rámci Premier League.

Klub ale nadále považuje obvinění za nepravdivé. UEFA je podle vedení City zaujatá a nepřátelská. UEFA jej přitom již v minulosti potrestala pokutou ve výši 50 milionů liber za porušení finančního fair-play.

Domů
Sdílet
Diskuse