Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2020 9:55
Čas čtení 5:37
Ondřej Jarůšek

Oktagon MMA má nového šampiona, Gábor Boráros se vrátil v plné síle a nechybělo tvrdé KO kopem do hlavy

Oktagon MMA má nového šampiona, Gábor Boráros se vrátil v plné síle a nechybělo tvrdé KO kopem do hlavy
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Je za námi další skvělý turnaj. Oktagon Prime 3 přinesl 13 atraktivních bitev.

Do posledního místa vyprodaná hala, karta nabitá k prasknutí a další nezapomenutelná událost. Tak by se dal v kostce popsat turnaj Oktagon Prime 3, který zavítal do slovenského Šamorína, kde se diváci stali svědky celkem 13 poutavých bitev, z nichž drtivá většina skončila ještě před limitem. 

Vidět jsme mohli návrat několika slavných bojovníků zpátky na vítěznou vlnu, skvělé finále ženského Projektu Y a celou akci završila korunovace nového šampiona organizace Oktagon MMA. Bylo toho zkrátka spoustu, pojď se tedy s námi podívat, jak celý turnaj probíhal.

Doporučeno
Bude MMA hvězda Lajoš Klein prvním Slovákem v UFC? Názor nám řekli Karlos Vémola i Pirát Bude MMA hvězda Lajoš Klein prvním Slovákem v UFC? Názor nám řekli Karlos Vémola i Pirát 14. února 2020 15:00

Souboj stylů

Celý turnaj odstartovala bitva v polotěžké váza (do 93 kilogramů) mezi slovenským bojovníkem Jozefem Jaloviarem s Robinem Fošumem z Česka, přičemž pro oba se jednalo o profesionální premiéru. Zápas se nesl v duchu soubojů rozdílných stylů – zatímco slovenský bojovník je totiž výborný zemař a wrestler, český zástupce je především nebezpečný postojář.

Své si však nakonec prosadil zkušený zápasník Jaloviar, který mimochodem pomáhal v přípravě Attilu Véghovi před zápasem století. Jaloviar po většinu zápasu držel svého soupeře na zemi, až nakonec vyčerpaného Fošuma ukončil ve třetím kole via TKO

Drtivou většinu času na zemi trávili také slovenští bojovníci Martin Horínek a Marek Kvasnica, kteří nastoupili do druhého zápasu večera. Předepsanou váhu do 70 kilogramů však druhý z jmenovaných nesplnil, a tak 20 % z jeho platu dostal soupeř.

Vítězství si však připsal Kvasnica. Kurzový favorit zápasu Horínek sice v každém kole dostal svého soupeře pod sebe, větší aktivitu však takřka po celou dobu vyvíjel právě Kvasnica, kterému se ve třetím kole podařilo soupeře utáhnout na arm-bar.

Oktagon MMA má nového šampiona, Gábor Boráros se vrátil v plné síle a nechybělo tvrdé KO kopem do hlavy
Zdroj: Oktagon MMA

Mladá naděje nezklamala 

V pořadí třetí zápas turnaje byl zajímavý hned z několika důvodů. Tím prvním je, že pro Michala Konráda se jednalo o první zápas v pérové váze (do 65 kilogramů), tím druhým pak je skutečnost, že jeho soupeřem se stal držitel mnoha trofejí a účastník mistrovství Evropy a světa Jakub Tichota. Pro něj se sice jednalo o první profesionální zápas, nicméně mezi amatéry nastřádal celou řadu výher a dosáhl úctyhodných úspěchů.

Domů
Sdílet
Diskuse