Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2020 8:35
Čas čtení 0:36
Daniel Mikolášik

Mohutnou kostru neznámého živočicha nedokáží zařadit ani odborníci. Lidé si myslí, že jde o Lochnesskou příšeru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tělo záhadného tvora mělo na břeh vyplavit řádění bouře Ciara.

Na pobřeží skotské oblasti Aberdeenshire vyplavilo moře záhadného tvora. Na pláži se totiž nachází mohutná kostra zvířete, ale nikdo ani netuší, o co konkrétně může jít. Po tom, co se fotografie ocitla na sociální síti mnozí spekulují nad tím, co za monstrum se ve Skotsku ocitlo. Někteří si dokonce myslí, že jsou to pozůstatky mýtické bytosti.

Doporučeno
Stovky let staré kostry „milenců“ držících se za ruce ve skutečnosti patřily dvěma mužům Stovky let staré kostry „milenců“ držících se za ruce ve skutečnosti patřily dvěma mužům 14. září 2019 10:34

Jak informuje Wales Online, velká páteřní kost evokuje v mnoha lidech dojem, že by mohlo jít o legendární Lochnesskou nestvůru, která je v těchto končinách známá díky různým historkám. Nikdo ji ale dosud neviděl a kolem její existence či neexistence se vedou dlouhodobé spory.

Tvora, kterému kostra patřila, nedokáží konkrétně zařadit ani biologové. Profesor David Lusseau z univerzity v Aberdeenu podle Daily Mail tvrdí, že na to, aby dokázal přesně konstatovat, o jaký druh živočicha jde, potřebuje více informací. S největší pravděpodobností ale podle něj jde o velrybu. Tělo tohoto záhadného tvora mělo na břeh vyplavit řádění bouře Ciara.

Domů
Sdílet
Diskuse