Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2020 8:23
Čas čtení 1:02
Vl Mi

Jeff Bezos založí nadaci na záchranu planety, vloží do ní 10 miliard dolarů

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Bezos to oznámil na Instagram.

Planetu máme jen jednu a přesto nemyslíme na její budoucnost. Netřídíme odpad, znečišťujeme ovzduší a je nám jedno, co po nás zůstane pro budoucí generace. Ne však všem.

Doporučeno
Nejbohatší muž světa Jeff Bezos si koupil nejdražší rezidenci v LA. Při majetku 120 miliard eur si toho skoro ani nevšiml Nejbohatší muž světa Jeff Bezos si koupil nejdražší rezidenci v LA. Při majetku 120 miliard eur si toho skoro ani nevšiml 13. února 2020 13:10

Mezi takové nepatří například miliardář Jeff Bezos, šéf Amazonu a jeden z nejbohatších lidí na planetě. Na Instagram napsal, že zakládá fond na záchranu planety.

„Jsem nadšený, že mohu oznámit, že zakládám Bezos Earth Fund,“ napsal k fotografii, na níž je planeta Země. Pokračuje, že je pro ni největší hrozbou změna klimatu. Proto chce spolu s dalšími pracovat na tom, aby jí pomohl.

„Tato globální iniciativa bude financovat vědce, aktivisty, nevládní organizace,“ doplnil. V létě začne udělovat granty. „Můžeme zachránit Zemi. Je to jediná věc, kterou máme, pojďme ji společně chránit,“ uzavřel.

Jeff Bezos zakladá nadáciu na záchranu planéty, vloží do nej 10 miliárd dolárov
Zdroj: TASR/AP/Cliff Owen
Domů
Sdílet
Diskuse