Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2020 13:07
Čas čtení 0:51
Matej Krajčovič

Bill Gates naštval šéfa Tesly Elona Muska. Koupil si konkurenční Porsche Taycan

TECH
Uložit Uložené

Zakladatel Microsoftu dal jasně najevo své preference.

Miliardář Bill Gates je známý i díky své náklonnosti k charitě. Pomáhá s potlačováním dětské obrny, aktuálně přispěl 100 milionů dolarů na boj proti koronaviru Covid-19 a obává se o životní prostředí sužované globálním oteplováním

Bloomberg si všiml, že v rozhovoru se známým technologickým youtuberem Marquesem Brownleem se dostal i k automobilovému průmyslu a potřebě snižování jeho emisí. Zakladatel Microsoftu se vyjádřil, že aktuální trendy a popularita elektromobilů z něj dělá nejnadějnější sektor při boji s klimatickou krizí.

Gates specificky ocenil Teslu. „Určitě Tesla, pokud byste měli jmenovat jednu společnost, která to pomohla potáhnout, jsou to oni,“ řekl Brownlee.

Jenže volba jeho srdce a peněženky padla někam jinam, na konkurenční Porsche Taycan, za které Bill vysolil minimálně 185 tisíc dolarů. Podle něj je aktuální novinka velmi cool.

Doporučeno
Tesla se při pokusech na Nürburgringu porouchala. Video ukazuje, jak kolem ní profrčí perfektně funkční Taycan Tesla se při pokusech na Nürburgringu porouchala. Video ukazuje, jak kolem ní profrčí perfektně funkční Taycan 20. září 2019 11:13

Fanoušci Tesly samozřejmě dlouho nečekali a Twitter profil Elona Muska začali bombardovat žádostmi o reakci na Gatesovy preference směrem k německému výrobci. „Upřímně, moje rozhovory s Gatesem nebyly ohromující,“ reagoval.

Musk musí mít pro porovnávání Tesly Modelu S s Porsche Taycan těžké srdce, loni se totiž vychloubal, že jeho auto rozdrtí čas Taycanu na německém Nürburgringu. Dobré časy ale dokázala Tesla zajezdit jen v pořádně upravené podobě, během testů se porouchala a oficiálního pokusu jsme se ani vůbec nedočkali.

Domů
Sdílet
Diskuse