Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Epic Drama
18. března 2020 10:00
Čas čtení 3:23
Sponzorovaný obsah

Herečka Laura Mennell ze seriálu o skutečných pozorováních UFO nám prozradila, jak riskovala svůj život (Rozhovor)

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Známá kanadská herečka nám prozradila, jak daleko je seriál od skutečných událostí a zda někdy kvůli herectví riskovala život.

Laura Mennell je kanadská herečka, která si za dekádu stihla vybudovat úspěšnou kariéru. Objevila se už ve více známých filmech a seriálech, mezi které patří i Loudermilk, hraje také hlavní roli ve vysoce hodnocené sérii Alphas nebo v dramatu od Amazonu The Man in the High Castle

Aktuálně účinkuje i v seriálu Projekt Modrá kniha. Pokud jsi o něm ještě neslyšel, je nejvyšší čas, abys zhlédl jeho první a druhou část. Modrá kniha je skutečný projekt amerického letectva, který byl zaměřen na vyšetřování UFO. Zabýval se výzkumem tisíců případů jeho údajného výskytu, z nichž je dodnes více než 700 neobjasněných.

Vysvětluje incidenty, jakými byla Flatwoodská příšera ze Západní Virginie či pozorování UFO v Novém Mexiku. Přesně tyto události daly základ seriálu Projekt modrá kniha. Ve druhé části se jeho hlavní protagonisté, doktor Allen Hynek (Aidan Gillen) a kapitán Michael Quinn (Michael Malarkey) dostanou do oblasti Area 51 či k případu Rooseveltova incidentu.

My jsme se měli možnost zeptat se Laury Manelli na její hereckou kariéru i roli v seriálu, jehož druhá sezóna bude mít brzy premiéru i u nás. V Projektu Modrá kniha ztvárnila ženu doktora Allena Hynka, Mimi.

Laura Menell zo seriálu Projekt Modrá kniha: V jedno leto som videla na oblohe niečo, čo by ste mohli nazvať ako UFO (rozhovor)
Zdroj: Epic Drama

Překvapilo mě, jak moc jsou postavy v Projektu Modrá kniha ochotné riskovat svůj život kvůli práci. Musela jste již někdy riskovat svůj život kvůli práci?

Doufám, že moje máma tohle nebude nikdy číst. Jednou jsem natáčela scénku ve vodě. Voda byla jen po má kolena. Natáčení mělo proběhnout opravdu rychle a bez problémů, celý film jsme měli stihnout za 7 dní. S partnerem jsme měli oba spadnout do mělké vody, ale když jsem v ní stála, měla jsem na sobě boty, do kterých mi natekla na místě, kde byl trochu silnější proud, takže to bylo, jako by mě někdo stáhl za nohu pod vodu. Naštěstí tam byl člověk ze štábu, který mě zachytil a vytáhl na břeh. Myslím, že mi tehdy zachránil život.

Proč podle vás riskují hlavní postavy Dr. Allen Hynek nebo kapitán Michael Quinn?

Allen Hynek a kapitán Quinn se zabývají jednou z největších záhad všech dob, což je něco, čemu se dá jen těžko nepodlehnout. Existuje někde ve vesmíru kromě naší planety mimozemský život? Myslím, že okusit pouze trochu z pravdy, muselo být velmi lákavé, i když součástí toho byl risk.

Laura Menell zo seriálu Projekt Modrá kniha: V jedno leto som videla na oblohe niečo, čo by ste mohli nazvať ako UFO (rozhovor)
Zdroj: Epic Drama

Viděla jste už v životě něco, co byste mohla vysvětlit jako mimozemské?

V jedno léto, bylo to v noci, jsem viděla na obloze něco, co byste mohli nazvat jako UFO. Mohlo to mít nějaké pozemské vysvětlení, o kterém nevím, ale bylo to opravdu divné. Bylo to během jasné noci, to světlo bylo jasnější než hvězdy, bylo také určitě blíže než hvězdy. Pokud by to bylo letadlo, mělo by blikající světlo, neslyšela jsem žádný motor, letělo to jedním směrem k nám, až to zastavilo a pár minut se jen tak vznášelo ve vzduchu. Vypadalo to opravdu bizarně.

Hrajete postavu, která se během dvou sezón výrazně změnila. Jak se s ní ztotožňujete? 

Myslím, že jsem se ihned zamilovala do postavy Mimi a myslím, že spolu se mnou i mnoho diváků, protože jsem se ztotožnila s její situací v první sezóně, když chtěla něco víc, ale nevěděla, co to přesně je. Jednoduše věděla, že jí něco chybí a nerozuměla svému potenciálu, s čímž se mohou ztotožnit mnozí z nás, a nemusíte přitom být ženou v domácnosti v 50. letech.

Pro mě jako herečku a doufám, že i pro diváky, bylo doufám zjevné, jak se Mimi změnila v druhé sezóně. Už nebyla ženou v domácnosti, ale byla si jistá, kým je, kvůli všem výzvám, které musela podstoupit v první sezóně. Ve druhé sezóna se stala mnohem silnější a šikovnější Mimi – velmi cílevědomou, která začala lámat ten stereotyp ženy v domácnosti 50. let, tím, že hledala to, v čem je dobrá.

Laura Menell zo seriálu Projekt Modrá kniha: V jedno leto som videla na oblohe niečo, čo by ste mohli nazvať ako UFO (rozhovor)
Zdroj: Epic Drama

Co je pro vás nejdramatičtějším momentem celé série?

To nemohu prozradit, protože nechci. Na konci druhé sezóny se odehrají totiž dvě velmi důležité události, které budou důležité i pro Mimin příběh. Bude to docela bláznivé, ale nemohu vám prozradit, co to je.

Při natáčení byl přítomen i syn skutečného doktora Allena Hynka. Jak vidí seriál on? Je pro něj dostatečně skutečný?

Ano, máme štěstí, že Paul i Joel (druhý syn doktora Hynka) jsou oba při natáčení. Oba jako konzultující producenti celé show. Já jsem mluvila zejména s Paulem, který byl velmi nápomocný a odpovídal mi na všechny otázky ohledně jeho otce, ukázali nám fotky. Oba do jisté míry rozumí zábavnímu průmyslu a vědí, že děláme show, která je založena na skutečných událostech, ale neděláme dokument. Takže to nebude exaktní, v žádném případě. Je tam mnoho změn a úprav, protože na vyprávění celého příběhu máme limitovaný prostor. Takže někdy potřebujeme podat informaci stravitelněji.

Jedna z nich je i příběhem Mimi, protože ji sledují ruští špióni. To se ve skutečnosti nestalo. Ale byl to brilantní příběh, který vytvořili scénáristé a důležitý aspekt o studené válce reálného příběhu byl takto ukázán prostřednictvím vymyšlené pasáže. Byl to opravdu dobrý nápad zahrnout ho do příběhu a je to dobrý příklad toho, jak se příběh upravuje a mění.

Premiéru 2. série seriálu Projekt Modrá kniha budeš moci vidět na stanici Epic Drama už 19. 3. ve 21:00.

Domů
Sdílet
Diskuse