Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2020 11:44
Čas čtení 1:42
Vojtěch Vanda

Řidič Boltu vyhodil nevidomou z auta. Společnost jí nabídla 20 jízd zdarma jako kompenzaci

NEWS
Uložit Uložené

Incident se dostal až ke spoluzakladateli firmy Bolt v Estonsku, ten chování řidiče odsoudil.

Jak už víš z našeho článku, před dvěma dny se na pražském Žižkově odehrál konflikt mezi nevidomou cestující a řidičem, který jezdil pro estonskou přepravní službu Bolt. Video, v němž taxikář vyhazuje ženu z auta i s jejím vodícím psem, a nechává ji bezbrannou na ulici, oběhlo celou republiku a dostalo se i do centrály Boltu v Estonsku. Česká pobočka firmy se mezitím snažila nabídnout ženě kompenzaci, kterou ale podle ČT24 odmítla.

Doporučeno
Taxikář vyhodil ze svého auta nevidomou ženu. Vadil mu její vodící pes Taxikář vyhodil ze svého auta nevidomou ženu. Vadil mu její vodící pes 17. února 2020 18:38

Květa Šubrtová v reportáži ČT24 popisuje, jak hrůzný zážitek prožívala: „Včera jsem tady ležela se slzama v očích a celou noc jsem potom nespala. Nechutná mi jíst, pít, nic. Jsou prostě chvilky, kdy nejsem schopná ani komunikovat.“ Tak silně vnímala nevidomá žena moment, ve kterém ji ze zaplaceného taxíku firmy Bolt vyhodil její řidič společně s vodícím psem doprostřed ulice. 

Firma Bolt se s Květou Šubrtovou, která je nešťastnou aktérkou v tomto incidentu, spojila, aby jí nabídla 20 jízd zdarma. Šubrtová se však nechala slyšet, že s firmou už jezdit nechce. Policie vyhodnotila situaci jako přestupek, rodina s tím však nesouhlasí a zvažuje právní kroky. Pomoc jí prý, podle ČT24, nabídlo i vedení Prahy 7, kde Šubrtová bydlí.

Domů
Sdílet
Diskuse