Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2020 20:10
Čas čtení 1:32
Tímea Krauszová

Chtěl bys žít v Itálii? Malebné městečko ti zaplatí 3/4 nájemného měsíčně, pokud se k nim přestěhuješ

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Má to ale jeden háček.

Italské městečko Teora se podobně jako další snaží přilákat nové obyvatele. Už vícekrát jsme tě informovali o možnosti koupit si dům v italských městečkách, naposledy to byla Bisaccia. Domy tam stojí 1 € (asi 25 Kč).

Problém u tak levných domů je ale rychlý odchod přistěhovalců: obvykle po několika měsících si to namíří zpět domů. Dlouhodobě tak městečka zejí prázdnotou, stejně tak i školní lavice a místní rozpočet. Starosta teorie proto zvolil jinou strategii, píše CNN.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Paesaggi Irpini (@paesaggiirpini) on

Zaplatí ti nájemné nebo přispějí ke koupi

Pokud jsi vždy snil o životě v zahraničí, romantická Itálie nebyla tak snadno dostupná jako teď. Městečko Teora ti po dobu dvou let ochotně bude přispívat částkou 150 € (asi 3 760 Kč) měsíčně na nájemné, nebo ti věnuje 5000 € (asi 125 tisíc Kč) v případě, že si chceš dům rovnou koupit. Je v tom ale háček: přistěhovalci budou muset v obci setrvat nejméně tři roky a už při registraci musí mít alespoň jedno dítě, které zapíší do místní školy.

Domů
Sdílet
Diskuse