Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2020 18:52
Čas čtení 1:06
Dominik Vetrák

Hráče při koupi PS5/Xbox Series X zajímá nejvíce cena. Mnohem více než exkluzivity či zpětná kompatibilita

TECH
Uložit Uložené

Vyplývá to z ankety tvůrce Mortal Kombat na Twitteru.

Ed Boon je tvůrce série Mortal Kombat. Před 3 dny na svém Twitteru zveřejnil anketu o nové generaci konzolí. Ptal se, co je pro hráče nejdůležitějším faktorem při rozhodování se o koupi. Je to cena, „grafika“, exkluzivní hry, nebo zpětná kompatibilita? Z výsledků byl překvapen i samotný Boon. Na vzorku 50 tisíc lidí se totiž ukázalo, že exkluzivní hry jsou nejméně důležité z těchto 4 faktorů.



Zpětná kompatibilita začala teprve v této generaci, ale pro hráče je již nesmírně důležitá. Je tedy pochopitelné, že si bez ní už hráči novou konzoli nedokáží ani představit. Důležitým faktorem se ukázala být i grafika. Většina běžných hráčů se na hry dívá zejména z hlediska audiovizuálního zážitku. Nové GTA, FIFA, Call of Duty a podobně musí vypadat úžasně.

Doporučeno
Kolik bude stát PlayStation 5? Cena konzole bude vyšší, než jsme předpokládali Kolik bude stát PlayStation 5? Cena konzole bude vyšší, než jsme předpokládali 16. února 2020 12:17
Domů
Sdílet
Diskuse