Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2020 6:43
Čas čtení 1:15
Ondřej Jarůšek

Tyson Fury poráží v boxerském megazápase Deontaye Wildera a stává se novým šampionem organizace WBC

SPORT
Uložit Uložené

Očekávaná odveta je za námi.

Jejich první zápas byl neuvěřitelnou podívanou. Tyson FuryDeontay Wilder fanouškům přinesli napínavou 12kolovou bitvu, která se zapsala do dějin, jako vítěz z ní však tehdy neodešel ani jeden z borců. Rozhodčí zápas viděli jako remízu a prakticky okamžitě se začalo mluvit o odvetě. Té jsme se dnes v noci konečně dočkali a dosud neporažení boxeři se mezi šestnácti provazy potkali podruhé.

Oba do odvetného zápasu nastupovali zhruba o 8 kilogramů těžší, než tomu bylo v případě jejich prvního vzájemného souboje. Šampion organizace WBC Wilder navážil přibližně 104 kilo, což je největší váha, v jaké dosud bojoval, zatímco „Gypsy King“ od posledně přibral na zhruba 123 kilogramů. Bylo tedy zajímavé sledovat, který z boxerů bude lépe připravený a kdo nově nabranou hmotnost dokáže lépe využít.

Hned první kola nabídla aktivní tempo, a to zejména ze strany Furyho, kterému se dařilo tlačit a lépe trefovat. Zároveň si dával pozor na obávanou Wilderovu pravačku, která jej poslala k zemi v prvním duelu. Tentokrát šel ale na podlahu Wilder – stalo se tak ve 3. kole zápasu. Dokázal se však postavit.

Doporučeno
Karlos Vémola exkluzivně pro REFRESHER: Attilu Végha respektuju jako největšího slovenského šampiona Karlos Vémola exkluzivně pro REFRESHER: Attilu Végha respektuju jako největšího slovenského šampiona 18. února 2020 16:00

Ve vynikající práci Fury pokračoval i nadále a krvácející Wilder šel k zemi v pátém kole podruhé. Ve větších problémech americký šampion ve své kariéře dosud nebyl. Deontay Wilder nedostal prostor připravit si prakticky žádný signifikantní útok a zápas se v průběhu změnil spíš na boj o jeho přežití.

Poslední hřebíček do jeho rakve přišel v 7. kole, kdy se Wilder dostal do rohu, Fury rozjel další silnou kombinaci a rozhodčí zápas ukončil na požádání Wilderova rohu. S tímto rozhodnutím Wilder sice nesouhlasil, výsledek to však již nezměnilo. Novým šampionem WBC se stává Tyson Fury, který rovněž získal opasek magazínu Ring.

Za odvetný zápas si každý z borců přišel na obrovské jmění. Nevadská atletická komise, která na zápas dohlížela, uvedla, že boxeři měli garantovanou odměnu ve výši 5 milionů dolarů. Reportér zahraniční stanice ESPN nicméně informoval o tom, že Fury i Wilder ve skutečnosti dostanou 25 milionů dolarů, ke kterým se ještě přičtou procenta z prodeje PPV. 

Domů
Sdílet
Diskuse